Στην Συρία έχουν μεταφερθεί Ρώσοι πιλότοι των δυνάμεων της αεροδιαστημικής άμυνας σε μια προσπάθεια εξοικείωσης με το πολεμικό περιβάλλον.
Οι πιλότοι αυτοί σε δύο εβδομάδες στρατιωτικών επιχειρήσεων προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στους ακραίους ισλαμιστές, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
Η παρουσία τους όμως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, αποδεικνύει πιθανότατα τα πραγματικά σχέδια της Ρωσίας για την εγκατάσταση βάσεων εντός του συριακού αλλά και του ιρακινού εδάφους , με σκοπό τον έλεγχο ολόκληρης της Μέσης Ανατολής .
Οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι διαθέτουν το απαραίτητο βεληνεκές για να καλύψουν τον εναέριο χώρο της Συρίας, του Ιράκ και του Ιράν μαζί, δημιουργώντας μια αδιαπέραστη αντιαεροπορική ομπρέλα . Τα συστήματα των πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf και S-500 prometheus είναι τα υποψήφια προς εγκατάσταση συστήματα.
Αυτά τα σχέδια θα ήταν πολύ λογικό να τα εκπονήσει η Μόσχα , διότι έτσι εξηγείται η μαζική, πολυδάπανη και έντονη στρατιωτική παρουσία της στην Συρία. Οι Ρώσοι ήρθαν για να μείνουν στην περιοχή για πολλά –πολλά χρόνια και όχι για να φύγουν αφότου εξουδετερωθεί ο ISIS , αυτό είναι απολύτως κατανοητό από όλους.
Σύμφωνα και με το Stratfor οι Ρώσοι είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν και νέες αεροπορικές βάσεις στην χώρα αυτήν .
Το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο που «τροφοδοτείται» με πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τονίζει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη όταν πετούν στο Ιράκ, θα πρέπει να μεταφέρουν λιγότερους πυραύλους ,λόγω των απαιτήσεων σε καύσιμα λόγω της απόστασης από την αεροπορική βάση της Λατάκειας .
Φυσικά, η Ρωσία μπορεί πάντα να επιλέξει να διεξάγει εναέριες επιχειρήσεις ανεφοδιασμού για τα αεροσκάφη της, αλλά αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ενός ατυχήματος και το πιο σημαντικό, να αναγκάσει τη Μόσχα να καταναλώσει πολύ περισσότερους πόρους για την στρατιωτική εκστρατεία της , γράφει το Stratfor .
Γι “αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικό για την Μόσχα να δημιουργήσει νέες βάσεις της πολεμικής αεροπορίας στο Ιράκ, έτσι ώστε τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να δύναται να εκτελούν τις αεροπορικές επιχειρήσεις τους χωρίς να απαιτείται να πετάξουν πίσω στις αεροπορικές βάσεις στην Συρία, για ανεφοδιασμό .
Υπάρχουν ήδη πολλά αχρησιμοποίητα αεροδρόμια στο Ιράκ , και η πρόσφατη ανάπτυξη στην Συρία, κατέδειξε ότι η Ρωσία είναι απολύτως ικανή να δημιουργήσει από το μηδέν μια αποτελεσματική αεροπορική βάση σε περίπου ένα μήνα, σημειώνει το Stratfor .
Η ανάπτυξη των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ για την προστασία της αεροπορικής βάσης θα φέρουν τους Ρώσους στρατιώτες κοντά με τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν ήδη στο Ιράκ. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα της αντιπαράθεσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Ίσως, πιθανόν όμως και να υπάρξει διαχωρισμός των ζωνών και συνεννόηση.
Σύμφωνα με παλαιότερη είδηση , οι δυνατότητες του ρωσικού συστήματος προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση, οι οποίες περιλήφθηκαν στη σύνθεση των Στρατευμάτων αεροδιαστημικής άμυνας, θα αυξηθούν σημαντικά. Μέσα σε αυτά τα σχέδια του Κρεμλίνο προστέθηκε τώρα και η Συρία, ενώ αναζητείται πιθανόν και ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.
Το ρωσικό επιτελείο έχει υιοθετήσει απόφαση για την δημιουργία Ενιαίου Διαστημικού Συστήματος Εντοπισμού και Διεύθυνσης Μάχης.
Στη σύνθεση του συστήματος θα περιληφθούν οι διαστημικές συσκευές νέας γενιάς και τα εκσυγχρονισμένα κέντρα διοίκησης και ως αποτέλεσμα δημιουργείται η δυνατότητα επισήμανσης της εκκίνησης οποιωνδήποτε βαλλιστικών πυραύλων από οποιοδήποτε σημείο σε απόσταση μέχρι και 6 χιλ. χλμ.
Σκοπός των Ρώσων ο εξοβελισμός του αμερικανικού συστήματος GPS Global Position System για τον έλεγχο του πλανήτη, αλλά και του διαστήματος.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου