Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ετοιμάζουν την ολοκλήρωση των σχεδίων τους οι Τούρκοι μετά την εισβολή το 1974 στην Κύπρο


Όλοι αυτοί οι οποίοι στήριξαν και συνέχιζαν να στηρίζουν την επαίσχυντη τουρκική εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο , ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ στην ολοκλήρωση των σχεδίων τους, με την αποκαλούμενη επανένωση του νησιού μετά το αιματοβαμμένο καλοκαίρι του 1974.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους να κάνουν μια συμφωνία για την επανένωση στο νησί τους», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ στις 19 του Νοεμβρίου, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλείς των δύο κοινοτήτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα επισκεφθούν επίσης το νησί για να έχουν συνομιλίες με τους δύο ηγέτες, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την δυναμική της επανένωσης των δύο πλευρών, ανέφερε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Τουρκίας Cihan , μεταφέροντας τις δηλώσεις ανέφερε του Hammond, μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιτζί στις 19 Νοεμβρίου.

Οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά «θέλουν να κρύψουν την χαρά τους αλλά…..δεν μπορούν».

«Η Κύπρος είναι πιο κοντά στην επανένωση εδώ και τέσσερις δεκαετίες, και η τουρκική και η ελληνική πλευρά θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στο κείμενο της συμφωνίας τον Μάιο με την υλοποίηση ενός δημοψηφίσματος», δήλωσε ο  Τουρκοκύπριος αξιωματούχος .

«Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Θεωρούμε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ πριν» ,δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ψευδουπουργός Εξωτερικών Emine Çolak σε συνέντευξη στο Reuters. 
Ο ίδιος είπε ότι θα ήταν «καλό» να αναβάλει η ελληνοκυπριακή πλευρά τις κυπριακές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το Μάιο του 2016 για να διευκολυνθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Στα χαρτιά, οι δύο πλευρές συμφωνούν για την επανένωση της Κύπρου σε μια ομοσπονδία δύο ζωνών κάτω από μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο πολιτικό E. Çolak.

Υπάρχουν βαθιές διαφορές για το πώς ΑΚΡΙΒΩΣ θα είναι το νέο κράτος, το πως  θα λειτουργήσει και ο βαθμός της αυτονομίας της κάθε πλευράς. Επίσης η ακριβής τοποθέτηση της διαχωριστικής γραμμής είναι επίσης ένα δύσκολο θέμα.

Άλλα εμπόδια περιλαμβάνουν τις αξιώσεις ιδιοκτησίας των δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων Ελληνοκυπρίων , και άλλα ζητήματα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας hurriyetdailynews.com.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,θεωρούμε ότι η ροή των γεγονότων έχει «ξεκινήσει» και ο ελληνισμός το επόμενο διάστημα θα δοκιμασθεί ποικιλοτρόπως . Η νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο , η δημιουργία ενός κράτους μαριονέτας της Άγκυρας , θα σημάνουν το τέλος του ελληνισμού σε αυτό το νησί μετά από κάποια χρόνια.

Αυτό επιδίωκαν οι Τούρκοι από το 1960 καιτην απελευθέρωση της Μεγαλονήσου  από τους Βρετανούς, οι οποίοι παίζουν όπως και τότε,  τον πιο βρώμικο ρόλο . Μακάρι να διαψευστούμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου