Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Το άνοιγμα των εμπορικών δεσμών θα επιδιώξει ο κ. Κοτζιάς στο ταξίδι του στο Ιράν


Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει  επίσημη επίσκεψη στην Τεχεράνη με κύριο σκοπό την εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ  θα συναντηθεί με τον Ιρανό Πρόεδρο στις 29 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα  έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίου και  τον υπουργό μεταφορών και υποδομών  Bijanov Zangane.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2015,  επίσκεψη στο Ιράν , συνοδευόμενος από τον  Υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, την υπεύθυνη  για τις διεθνείς και οικονομικές σχέσεις, Αναπληρώτρια Υπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα  Τζάκρη και Έλληνες επιχειρηματίες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Την Κυριακή 29 του Νοεμβρίου 2015, ο κ. Κοτζιάς θα συναντήσει τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ρουχανί. Ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί  φυσικά και με τον ομόλογο του  Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ , με τον οποίο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.


Ο ίδιος θα δώσει  μια ομιλία στο φόρουμ με θέμα  «Ιράν και Ελλάδα: ανεξερεύνητες  ευκαιρίες»,  και θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης σε μια ομιλία σχετικά με τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας στην  σημερινή  περιφερειακή και διεθνή κατάσταση.

Η χώρα μας αναμένει να επαναλάβει τις προμήθειες πετρελαίου από το Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, το Ιράν ήταν ένας από τους βασικούς προμηθευτές πετρελαίου της  Ελλάδας έως  το 2011, με την χώρα μας να προμηθεύεται καθημερινά 100 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου, που αποτελούσε το ένα τρίτο των εισαγωγών. Το 2012, λόγω της εισαγωγής των  διεθνών κυρώσεων η Ελλάδα  αναγκάστηκε να εγκαταλείψει  την αγορά ιρανικού πετρελαίου.

 Νέες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις δημιουργούνται μετά την συμφωνία των χωρών του G7 για την άρση των κυρώσεων προς το Ιράν, χώρα με πλούσια παραγωγή, αλλά και σημαντική αστική τάξη με διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα. Ηδη μετά την επίτευξη της συμφωνίας έχουν απελευθερωθεί περισσότερα από 4,2 δισ. δολάρια ιρανικών κεφαλαίων, τα οποία είχαν «διακρατηθεί» σε ξένες τράπεζες. Το Ιράν διαχρονικά αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους προμηθευτές των ελληνικών διυλιστηρίων με πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα, με αποτέλεσμα ώς και το 2012 να κατατάσσεται στους 20 μεγαλύτερους προμηθευτές της Ελλάδας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου