Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία διευρύνει την εισβολή στο Ιράκ ενώ ετοιμάζεται για την «ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας»



Μόλις εννέα χιλιόμετρα  βορειοανατολικά από το προπύργιο του ISIS στην   Μοσούλη , υπάρχει  μια σειρά από τουρκικά άρματα μάχης με θέα τις  εκτεταμένες πεδιάδες της Νινευή  εδώ και πολλούς  μήνες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

«Αν οι ΗΠΑ έπρατταν  περισσότερα, οι Τούρκοι δεν θα ερχόντουσαν εδώ », δήλωσε ο Ιρακινός Στρατηγός  Bahram Yasin σε σχέση με τις προσπάθειες του συνασπισμού για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών .

Μάρτυρες ανέφεραν  όμως ότι τουρκικά άρματα μάχης κινούνται γύρω από την βάση του ισλαμικού στρατού . Υπήρξαν φωτογραφίες που δείχνουν δύο άρματα μάχης με καμουφλάζ  και χωρίς διακριτικό στους  πυργίσκους,  τα οποία  προσδιορίζονται ως Sabra (M60T), ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον τουρκικό στρατό, να είναι δίπλα σε τζιχαντιστές.


Υπάρχουν επίσης  μεταξύ 1.000 και 2.000 τουρκικών δυνάμεων στις περιοχές Bashiqa και Jabar Yawar, τονίζει  ο επικεφαλής του στρατιωτικού  προσωπικού του κουρδικού υπουργείου των Peshmerga.

«Οι Τούρκοι έχουν  μεταβεί  εκεί σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Βαγδάτης. Δεν έχουμε κανένα συντονισμό, καμία σχέση και δεν υπέβαλαν αιτήματα για την ανάπτυξή τους σε αυτόν τον τομέα », είπε ο  Yawar.

Η ιρακινή κυβέρνηση και η κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση ευρίσκονται σε κόντρα κατηγορώντας η μία την άλλη  ότι είναι υπεύθυνη για την τουρκική παρουσία.

Η κίνηση της Άγκυρας όμως  να αποστείλει δυνάμεις έχει ξεσηκώσει  την οργισμένη διαμαρτυρία από την ιρακινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη, καθώς σηματοδοτεί μια μυστική  συνεννόηση μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KDP) υπό τον πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί.

Ενώ οι Κούρδοι στην Τουρκία μάχονται σε αιματηρές και μαζικές οδομαχίες με τον τουρκικό στρατό εδώ  και μερικούς μήνες , η τουρκική κυβέρνηση και η ιρακινή κουρδική κυβέρνηση έχουν  «χτίσει» μια ισχυρή οικονομική και πολιτική συμμαχία.

Αυτός ο «γάμος»  έχει βοηθήσει την Άγκυρα να παγιώσει την παρουσία της στο βόρειο Ιράκ και το πιο σημαντικό είναι ότι Τούρκοι στρατιώτες ευρίσκονται    στις παρυφές της Μοσούλης, μια πόλη που μέχρι το 1918 ήταν κομμάτι της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με τον Aaron Stein, ανώτερο συνεργάτη στο Ατλαντικό Συμβούλιο, η παρουσία της Άγκυρας στο Ιράκ είναι αντιστάθμισμα  της συνεχούς αυξανόμενης ιρανικής παρουσίας στην Βαγδάτη και στην πόλη  Ντιγιάλα.

«Ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να εμβαθύνει την επιρροή της  στο Ιράκ, η Τουρκία επεδίωξε μια συμμαχία με το KDP», είπε ο  Stein. «Οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν ότι θέλει να είναι ένας βασικός παράγοντας στην περιοχή της Μοσούλης,  στην μετα-ISIS εποχή».

Περισσότεροι από 150 Τούρκοι στρατιώτες, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα  έφτασαν  αρχικά τον Δεκέμβριο στο Ιράκ , πέραν των 90 στρατιωτικών εκπαιδευτών  που ήταν ήδη εκεί,  υπό το άγρυπνο βλέμμα του χρηματοδότη και πρώην Επάρχου Atheel al-Nujaifi, στενού  συμμάχου  των Τούρκων και του KDP.

Ο  Πρωθυπουργός του Ιράκ αποκάλεσε την κίνηση μια «σοβαρή παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας»,ενώ ο  απεσταλμένος των ΗΠΑ  Brett McGurk εξέφρασε επίσης την αντίθεσή της Αμερικής σε οποιαδήποτε τουρκική στρατιωτική ανάπτυξη στο εσωτερικό του Ιράκ χωρίς τη συγκατάθεση της Βαγδάτης. Αλλά όλοι και  όλα περιορίστηκαν μόνο σε δηλώσεις.

Ο Γεωπολιτικός αναλυτής  Michael Stephens του Βασιλικού Ινστιτούτου United Services (RUSI), δηλώνει ότι η τουρκική εισβολή είναι  μια «αντανάκλαση» των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ.

Η Τουρκική συμμετοχή δεν έχει παραμείνει  μόνο στην χώρα, αλλά έχει «εμπλουτισθεί» με νέες δυνάμεις και εξοπλισμό και είναι έτοιμη να υλοποιήσει επιθετική ενέργεια στο ιρακινό έδαφος, αναφέρουν ιρανικές πηγές.  Οι επικριτές λένε ότι αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια μόνιμη  τουρκική παρουσία στο Ιράκ.


Σύμφωνα με τον Δρ Mowaffak al Rubaie, Ιρακινό βουλευτή και πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο μακροπρόθεσμος στόχος της Τουρκίας είναι να αποκατασταθεί η οθωμανική κυριαρχία σε όλα τα παλαιά σύνορα .

Αν και τα ακριβή κίνητρα της  παρουσίας της Τουρκίας στο Ιράκ δεν είναι ακόμη ευδιάκριτα  ,  η εκτεταμένη παραμονή τουρκικών δυνάμεων  και ο ενεργός  τους ρόλος στην καταπολέμηση του ISIS  θα προσθέσει στο ήδη περίπλοκο μωσαϊκό των «παικτών» της περιοχής, ένα ακόμη διεκδικητή της περιοχής   .

Αυτό που θα πρέπει  να κρατήσουμε όμως  ως «κόρη οφθαλμού» είναι η επιβεβαίωση ότι η Άγκυρα επιδιώκει την ανασύσταση της  Οθωμανικής αυτοκρατορίας , γεγονός το οποίο δηλώνουν και πολλοί αναλυτές στα Βαλκάνια.

Αυτό σημαίνει ότι αργά η γρήγορα η Τουρκία θα επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της Ελλάδος με σκοπό την υφαρπαγή της Δυτικής Θράκης , του μισού Αιγαίου και φυσικά της Κύπρου. Οι ενδείξεις για τα σχέδια αυτά έρχονται από όλα τα σημεία του ορίζοντα και δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε  , σε καμία περίπτωση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου