Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Λέμφωμα: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο


Το μη Hodgkin λέμφωμα είναι ο πιο συχνός τύπος λεμφώματος. Η άλλη κατηγορία κακόηθων ασθενειών των λεμφαδένων και του λεμφατικού ιστού γενικότερα, είναι το λέμφωμα τύπου Hodgkin.

Τα λεμφώματα μη Hodgkin είναι 7 φορές συχνότερα από ότι τα λεμφώματα τύπου Hodgkin. Ο καρκίνος εκδηλώνεται όταν τα λεμφοκύτταρα εξελίσσονται σε μη φυσιολογικά και αρχίζουν να διαχωρίζονται ανεξέλεγκτα.

Οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής της Κλινικής Μάγιο με επικεφαλής τον Δρ Τζέιμς Ρ. Κέρχαν έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 466 ενήλικους πάσχοντες από μη Hodgkin λέμφωμα και τους συνέκριναν με ίδιας ηλικίας, φύλου και φυλής 391 ελεύθερους καρκίνου ενηλίκους. Και οι δυο ομάδες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή και άλλους παράγοντες υγείας και διαβίωσης.

Εκείνοι που έτρωγαν περισσότερες από 20 μερίδες λαχανικών την εβδομάδα είχαν 42% χαμηλότερο κίνδυνο μη Hodgkin λεμφώματος, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν οκτώ μερίδες ή λιγότερες. Όταν οι ερευνητές μελέτησαν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, η λουτεΐνη και η ζεαχανθίνη, ξεχώριζαν: τα άτομα με την υψηλότερο πρόσληψη είχαν περίπου τις μισές πιθανότητες νόσησης συγκριτικά με εκείνους που είχαν την χαμηλότερη πρόσληψη.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση πολλών πράσινων φυλλωδών λαχανικών, μπρόκολου και λάχανων Βρυξελλών μπορεί να συντελεί στην πρόληψη του μη Hodgkin λεμφώματος.

bigstock Vegetables Fresh Bio Vegetabl 68291683

Συγκεκριμένα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και η λαχανίδα, και τα σταυρανθή όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι, έχουν ιδιαιτέρως προστατευτική δράση.

Ομοίως, διαπιστώθηκε ότι δύο θρεπτικά συστατικά των πράσινων φυλλωδών λαχανικών, η λουτεΐνη και η ζεαχανθίνη, συσχετίζονταν με μειωμένο κίνδυνο μη Hodgkin λεμφώματος. Το ίδιο ίσχυε και για τον ψευδάργυρο, ένα συστατικό στοιχείο που εμπεριέχεται στο κρέας, τα καρύδια και τα όσπρια.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προστατεύουν τα κύτταρα από τέτοιες βλάβες ουδετεροποιώντας τις δραστικές μορφές οξυγόνου. Αυτές είναι υποπροϊόντα των φυσιολογικών λειτουργιών του οργανισμού, κακώς και περιβαλλοντικών διαδικασιών, όπως το κάπνισμα, και όταν βρίσκονται σε πλεόνασμα μπορούν να επιφέρουν βλάβες στους ιστούς του σώματος και να οδηγήσουν στην εκδήλωση ασθένειας.

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πιθανόν ο καλύτερος τρόπος λήψης αντιοξειδωτικών ουσιών, διότι οι τροφές αυτές έχουν έναν ξενιστή άλλων θρεπτικών συστατικών που συνεργάζονται για την παροχή οφέλους για τον οργανισμό.

Πηγή: boro.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου