Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Εορτή του Οσίου Ισαακίου, του Ομολογητού και Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων


Τη μνήμης του Οσίου Ισαακίου του Ομολογητού και Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων τιμά σήμερα, 30 Μαΐου, η Εκκλησία μας.

Ο Όσιος Ισαάκιος καταγόταν από την Συρία και έζησε στα χρόνια του βασιλιά Ουάλη (364 μ. Χ.), που ήταν υποστηρικτής των Αρειανών. Κάποτε οι Οστρογότθοι, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, κατασκήνωσαν στη Θράκη και απειλούσαν την Κωνσταντινούπολη. Τότε ο Ουάλης αναγκάσθηκε να βαδίσει εναντίον τους.

Ο Ισαάκιος, που ήταν ηγούμενος στη Μονή Δαλμάτων, βγήκε και συνάντησε τον πολέμιο των ορθοδόξων Ουάλη, και αφού έπιασε από τα χαλινάρια το άλογό του, του είπε: «Άπόδος ταις ποίμναις τους αρίστους νομέας και λήψη την νίκην άπονητί ει δε τούτων μηδέν δεδρακώς παρατάξαιο, μαθήσει τη πείρα ότι σκληρόν το προς κέντρα λακτίζειν ούτε γαρ έπανήξεις και προσαπολέσεις την στρατιάν» (Πράξεις των Αποστόλων, κστ' 14).

Δηλαδή, δώσε στά ποίμνια τους άριστους ποιμένες και χωρίς κόπους θα πάρεις τη νίκη. Αν, όμως, δεν αποδεχθείς αυτά που σου λέω και δε συμφωνήσεις μαζί τους, θα μάθεις από την πείρα ότι είναι σκληρό πράγμα να κλωτσάς στα καρφιά. Διότι ούτε εσύ πρόκειται να γυρίσεις από τον πόλεμο, και σύντομα θα χάσεις και το στράτευμα.

Ο Ουάλης όχι μόνο δεν πείσθηκε από τα λόγια του ηγουμένου, αλλά αφού τον ειρωνεύθηκε, τον έριξε μέσα σε ένα κρημνώδες φαράγγι. Ο Ισαάκιος από θαύμα δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Ο δε Ουάλης έπαθε αυτά που προφήτευσε ο Άγιος ηγούμενος.

Στις 9 Αυγούστου του 378 μ.Χ., διεξήχθη γύρω από την Αδριανούπολη σφοδρή μάχη, κατά την οποία ο αυτοκρατορικός στρατός κατατροπώθηκε, αφού φονεύθηκαν πολλοί από τους άριστους στρατηγούς του. Ο Ουάλης, καταφεύγοντας εντός αχυρώνος, για να σωθεί, κάηκε ζωντανός, μαζί με τον αρχιστράτηγό του.

Ως ηγούμενος παρευρέθηκε στη Β' Οικουμενική Σύνοδο, που συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη το 381 μ.Χ., συντελώντας τα μέγιστα στην επιτυχία αυτής.

Προαισθανόμενος το τέλος του, αφού διόρισε διάδοχό του τον Όσιο Δαλμάτιο (τιμάται 3 Αυγούστου), κοιμήθηκε με ειρήνη σε βαθύ γήρας το 396 μ.Χ.

Η μνήμη του Οσίου Ισαάκιου επαναλαμβάνεται και στις 3 Αυγούστου.

Απολυτίκιο:
Ήχος γ'. Θείας πίστεως.
Τύπος πέφηνας, τής εγκρατείας, καί εδραίωμα, τής Εκκλησίας, Ισαάκιε Πατέρων αγλάϊσμα εν αρεταίς γάρ φαιδρύνας τόν βίον σου, Ορθοδοξίας τόν λόγον ετράνωσας. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τόν Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαο ημίν τό μέγα έλεος.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ !!!



    ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

    Ενημερώνουμε ότι ζητάμε την ένωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα σε ένα σώμα, από τα εκατοντάδες σχίσματα που είναι τώρα (νέο και πάτριο και μεταξύ τους σχίσματα και αιρέσεις).

    Η ένωση είναι εφικτή και πρέπουσα με βάση το Ιερό Πηδάλιο (Κανόνες Λειτουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας), την Τριαδική Δογματολογία του Αγίου Όρους και το Ευαγγέλιο. Επίσης, με οδηγό πάντα τους Κανόνες ζητάμε να γίνει κάθαρση στην Εκκλησία, διότι κατά τον Μέγα Βασίλειο αυτοί που σιωπούν στο έγκλημα κατά του Ορθοδόξου ελληνικού λαού είναι το ίδιο συνένοχοι.

    Δεν είναι δυνατόν η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος να δίνει το 10% του φιλοπτώχου στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣ), σε αυτούς δηλαδή που σταύρωσαν τον Χριστό και σταυρώνουν σήμερα τον ελληνικό λαό. Όπως επίσης δεν είναι δυνατόν οι εβραίοι να μην πληρώνουν φόρο στην Ελλάδα και το ΚΙΣ να έχει δικαιώματα κράτους στην χώρα μας. Επίσης, δεν είναι δυνατόν Έλληνες που προσηλυτίζονται και γίνονται ισραηλίτες, ούτε αυτοί να πληρώνουν φόρο !!!

    Ενημερώνουμε τον Ελληνικό Λαό να μην πέφτει στην παγίδα διαφόρων αθεολογήτων ζιζανίων και υπόπτων δήθεν Ελλήνων, είτε με προσωπεία δωδεκαθεϊστών, είτε με προσωπεία Ορθοδόξων, που σπείρουν ψεύδη και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του γέροντα Ιωάννη. Ο γέροντας Ιωάννης είναι Πατέρας Αγιορείτης και διαφωτίζει τον ελληνικό λαό σε θέματα Ορθοδοξίας, όπως οφείλει κάθε Ορθόδοξος Πατέρας να κάνει στο χριστεπώνυμο πλήθος. Ο γέροντας Ιωάννης δεν επιζητά γήινα υλικά αγαθά και γήινα αξιώματα όπως λασπολογούν οι διάφοροι.

    Όποιος Χριστόν βαπτίστηκε, Χριστόν ντύθηκε, άρα ο Ορθόδοξος λαός είναι βασιλεύς με παιδεία Χριστού και όχι υποτακτικός και δούλος των εβραίων εν Ελλάδι και όσων τους υπηρετούν και τους πληρώνουν.

    Οι γέροντες και οι ποιμένες υπάρχουν για να μας κατηχούν ορθόδοξα, να μας διαφωτίζουν πνευματικά, να μας μαθαίνουν τα χρηστά της Ορθοδοξίας και να μας φυλάνε από τους λύκους. Ήδη σήμερα στην χώρα μας οι λύκοι είναι πολλοί, και δυστυχώς και μέσα στην Εκκλησία, οι οποίοι αντιτίθενται στο κήρυγμα της αλήθειας του Χριστού και του τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα μας.

    Ο ελληνικός Ορθόδοξος λαός οφείλει να καταγγείλει τέτοιες συμπεριφορές που είναι αντίθετες με τις οδηγίες που μας άφησαν οι Απόστολοι και οι Άγιοι Πατέρες μας.


    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2016/05/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή