Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκές αγορές: Πιέσεις λόγω του δημοψηφίσματος στην Ιταλία


Υπό κλοιό πιέσεων βρέθηκαν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εν μέσω της έντονης πολιτικής αβεβαιότητας, ως απόρροια του κρίσιμου δημοψηφίσματος στην Ιταλία.


Συγκεκριμένα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,77% στις 339,83 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση κατά 0,60% στις 6.799 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες κατά 1,09% στις 10.582 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε πτωτικά κατά 0,88% στις 4.510 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 διολίσθησε κατά 0,64% στις 8.619 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB μειώθηκε κατά 1,81% στις 16.216 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της UniCredit υποχώρησε σημαντικά κατά 2,60% εξαιτίας της μείωσης της τιμής - στόχου από τη Barclays. «Βουτιά» κατά 7,77% σημείωσε και η μετοχή της Banco Popular λόγω της υποβάθμισης της σύστασης από την Credit Suisse.

Την Κυριακή, οι Ιταλοί θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση. Το αποτέλεσμα θα έχει σημαίνουσες πολιτικές επιπτώσεις, καθώς ο Ματέο Ρέντσι έχει αφήσει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο παραίτησης, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι».

Την ίδια ώρα, οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ έχουν αρχίσει τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, εν όψει της σύσκεψης της Τετάρτη, με στόχο τη σύγκλιση απόψεων ως προς τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής αργού στα επίπεδα των 32,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών, στην αγορά εμπορευμάτων (commodities), τα συμβόλαια WTI ενισχύονται σημαντικά κατά 2,63% στα 47,27 δολάρια, ενώ τα συμβόλαια Brent σημειώνουν κέρδη κατά 2,52% στα 48,43 δολάρια. Η τιμή του χρυσού παράλληλα, καταγράφει άνοδο κατά 1,04% στα 1.190,70 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, η αξία της στερλίνας μειώνεται κατά 0,61% στα 1,2398 δολάρια, ενώ το ευρώ σημειώνει απώλειες κατά 0,09% στα 1,0574 δολάρια. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό νόμισμα κινείται ανοδικά κατά 0,56% στα 112,43 γεν/δολάριο.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,13% στις 18.356 μονάδες, με τον δείκτη Topix ωστόσο, να σημειώνει κέρδη κατά 0,34% στις 1.469 μονάδες. Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη ενισχύθηκε κατά 0,46% στις 3.277 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο της Σένζεν κατέγραψε άνοδο κατά 0,20% στις 552,17 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, για τον κίνδυνο κατάρρευσης οκτώ ιταλικών τραπεζών, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, προειδοποιεί η εφημερίδα «Financial Times», επικαλούμενη ανώτερες τραπεζικές πηγές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εάν οι Ιταλοί ταχθούν εναντίον των συνταγματικών προτάσεων του Ματέο Ρέντσι - το «όχι» διαθέτει προβάδισμα περίπου έξι μονάδων στις δημοσκοπήσεις - τότε η αναταραχή στις αγορές θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στις εύθραυστες ιταλικές τράπεζες.

Η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις και την πολιτική αβεβαιότητα, υποστήριξε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκτίμησε μάλιστα, ότι οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, γεγονός το οποίο δεν οφείλεται μόνο στην ευρεία γκάμα των νομισματικών μέτρων της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου