Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τρεις οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην αλ-Μπαμπ! - Καταστράφηκε Α/Κ πυροβόλο T-155 Fırtına


Τρεις τελικά οι αεροπορικές επιδρομές απο την συριακή Αεροπορία εναντίον τουρκικών δυνάμεων βόρεια απο την αλ-Μπαμπ όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Δεύτερη αεροπορική επιδρομή (ενδεχομένως και τρίτη) κατά των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται βόρεια της αλ-Μπαμπ φέρεται να πραγματοποίησε η συριακή ή η ρωσική Αεροπορία, σύμφωνα, με ανεπιβεβαίωτες ακόμη, πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν την ύπαρξη ενός Τούρκου νεκρού στρτιώτη, του τέταρτου κατά σειρά.

Η αεροπορική επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο χωριό Azraq το οποίο βρίσκεται δυτικά της αλ-Μπαμπ. Οι πληροφορίες αναφέρουν την ύπαρξη αρκετών τραυματιών αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται αυτή τη φορά για Τούρκους στρατιώτες ή για μέλη των ισλαμιστικών οργανώσεων που μάχονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων.

Από την πρώτη επιδρομή που πραγματοποιήθηκε το πρωί σκοτώθηκαν τρεις Τούρκοι στρατιώτες και καταστράφηκε ένα Α/Κ πυροβόλο Τ-155 Firtina.

Παράλληλα με τις αεροπορικές επιδρομές οι τουρκικές δυνάμεις δέχονται και πυρά πυροβολικού από άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα τουρκικά F-16 έχουν τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να αποτρέψουν νέα αεροπορική επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων και των δυνάμεων του FSA  Η επίθεση σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πραγματοποιήθηκε από ένα συριακό L-39 Albatross της συριακής Αεροπορίας το οποίο είναι εκπαιδευτικό και εγγύς υποστήριξης.

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη αρχικά ο θάνατος των τριών Τούρκων στρατιωτών είχε αποδοθεί στην ISIS αλλά στη συνέχεια ο τουρκικός Στρατός ανέφερε πως η επίθεση προήλθε από την συριακή Αεροπορία.

«Η αεροπορική επίθεση εκτιμούμε πως έγινε από την συριακή Αεροπορία. Τρείς ηρωικοί στρατιώτες μας σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως η επίθεση αυτή «δε θα μείνει αναπάντητη» και πως η μαχητική αξία των τουρκικών δυνάμεων δεν επηρεάστηκε καθόλου και βασικός στόχος εξακολουθεί να παραμένει η εκκαθάριση της περιοχής από τους «τρομοκράτες».

«Αυτή η επίθεση όπως και άλλες τέτοιες θα απαντηθούν» είπε.

Στο μεταξύ ο τουρκικός Στρατός φαίνεται πως ενισχύει και άλλο τις δυνάμεις του στην αλ-Μπαμπ.

Νέες δυνάμεις με τουρκικά άρματα μάχης Leopard 2A4 και νέο καμουφλάζ ερήμου προερχόμενα από μονάδες της 12ης Στρατιάς της ανατολικής Θράκης φωτογραφήθηκαν κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Τα άρματα μεταφέρθηκαν αρχικά στην έδρα της 5 ΤΘΤ ταξιαρχίας του 6ου Σώματος Στρατού της 2ης Στρατιάς στο Gaziantep για ανασυγκρότηση και έλεγχο και από εκεί στα τουρκο-συρικά σύνορα προκειμένου να προωθηθούν εντός του συριακού εδάφους.

Οι απώλειες των τουρκικών αρμάτων κοντά στην αλ-Μπαμπ πρέπει να είναι μεγάλες. Η ISIS αναφέρει την καταστροφή 5 τεθωρακισμένων (χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για άρματα μάχης ή άλλα οχήματα) ενώ οι δυνάμεις του SDF ανέφεραν την καταστροφή 4 αρμάτων μάχης.

Στην επαρχία της Λαττάκεια και πρώτη φορά τουρκικό πυροβολικό φέρεται να πραγματοποίησε βολές εναντίον των συριακών δυνάμεων στην πόλη Nawara και των δυνάμεων της εθνοφυλακής NDF.

Στην περιοχή  δραστηριοποιείται η οργάνωση Jabhat Fateh Al-Sham η οποία φέρεται να είναι η συνέχεια του μετώπου της al-Nusra που έχει αλλάξει πλέον όνομα. Οι βολές του τουρκικού πυροβολικού ήταν σαφές που σκόπευαν στην ανακούφιση των δυνάμεων των τρομοκρατών οι οποίες δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα από μεγάλη επίθεση των συριακών αλλά και ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου