Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τραγικός ο απολογισμός από τη χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - Τουλάχιστον 38 νεκροί και 166 τραυματίες (φωτό, βίντεο) (upd)

Της Χριστίνας Φλάσκου
(Ανανέωση)

Ολοένα και αυξάνεται ο κατάλογος των θυμάτων των χθεσινοβραδινών βομβιστικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στους  37 έχουν φτάσει οι νεκροί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, οι 30 είναι αστυνομικοί και οι 7 είναι πολίτες, ενώ αναφέρεται πως νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανώς πρόκειται για τον βομβιστή αυτοκτονίας.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Τραγικές διαστάσεις έχει λάβει η χθεσινή διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας, αφού, έως τώρα, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 29, εκ των οποίων οι 27 είναι αστυνομικοί, ένω οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 160, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Süleyman Soylu. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπός των επιθέσεων ήταν να χυθεί πολύ αίμα.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος της επίθεσης ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις και η πρόκληση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού θυμάτων, ακόμη και αμάχων, όπως ανέφερε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανακοίνωσή του. Πιο συγκεκρίμενα, τόνισε ότι «μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Numan Kurtulmuş, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα, το οποίο είχε ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας, ενώ η δεύτερη που έλαβε χώρα με διαφορά 45 δευτερολέπτων από την πρώτη προκλήθηκε από επίθεση βομβιστή - καμικάζι στο πάρκο Maçka, που είναι ακριβώς απέναντι από το στάδιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Recep Akdağ, έξι από τους τραυματίες παρακαλοθούνται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ η κατάσταση των τριών από αυτούς κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Όπως αναφέρει το RT, ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ahmet Arslan, χαρακτήρισε την διπλή επίθεση «τρομοκρατική» ενέργεια, και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Yıldırım, δήλωσε ότι οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να διασπάσουν την ενότητα της χώρας ούτε και θα βγάλουν την Τουρκία από το δρόμο της Δημοκρατίας. 

Εν τω μεταξύ, o  Omer Yilmiz που εργάζεται στην καθαριότητα του Τζαμιού Dolmabahce και ήταν αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι «ένιωθα σαν να βρισκόμουν στην κόλαση! Οι φλόγες έφταναν μέχρι τον ουρανό. Εκείνη τη στιγμή έπινα τσάι στον καφέ που βρίσκεται δίπλα στο τζαμί». Παράλληλα είπε «οι άνθρωποι κρυφτηκαν κάτω από τα τραπέζια, οι γυναίκες έκλαιγαν και οι φίλαθλοι έψαχναν για καταφύγιο»

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ήδη βιώσει πολλές βομβιστικές επιθέσεις αυτή τη χρονιά σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, ενώ συνεχίζει την αιματηρή εκστρατεία κατά των Κούρδων του PKK στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ ταυτόχρονα η Άγκυρα έχει εμπλακεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός της Συρίας και του Ιράκ κατά του Ισλαμικού κρατους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, καταδίκασε την επίθεση λέγοντας μέσω Twitter «καταδικάζω τις φρικιαστικές ενέργειες των τρομοκρατών. Η σκέψη μου είναι σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθώς και στη σύμμαχό μας Τουρκία»

Tο Ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την επίθεση εκφράζοντας, παράλληλα, βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Όπως μάλιστα ανήρτησε στο Twitter «στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου