Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Κομισιόν: «Εντός των ορίων της συμφωνίας με τους δανειστές οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα»


Σύμφωνα με τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κινούνται στα όρια της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των θεσμών, δεν πρόκειται να αντιτεθούν στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, αλλά θα υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση, ότι βάσει του προγράμματος που υπέγραψε, έχει κι άλλες υποχρεώσεις, που θα έπρεπε να εξυπηρετήσει διαθέτοντας μέρος του πλεονάσματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τοποθετηθεί επισήμως σήμερα το απόγευμα με δήλωση εκπροσώπου της.

Ουσιαστικά φαίνεται ότι ο Α.Τσίπρας κερδίζει το παιχνίδι και δεν καταγράφονται αντιδράσεις από πουθενά. Η ΕΕ και γενικότερα οι δανειστές δεν ρισκάρουν εκλογές στην Ελλάδα για τους λόγους που αναφέραμε ήδη σε ρεπορτάζ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Πάντως η Κομισιόν θα αναγνωρίζει το βάρος που έχει επωμιστεί η Ελλάδα με την προσφυγική κρίση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί, ότι δεν έχει αντίρρηση να μετατεθεί για το μέλλον η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά στη μισή 13η σύνταξη που θα καταβάλλει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους, η Επιτροπή θα τηρήσει μια πιο ουδέτερη στάση, χωρίς να την επικροτήσει, αλλά και χωρίς να αποδοκιμάσει την πρωθυπουργική εξαγγελία.

Όπως θα υπογραμμίζεται στις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέτει μέρος του πλεονάσματος σε κοινωνικές παροχές, προβλέπεται από το πρόγραμμα που υπέγραψε. Στο ίδιο πρόγραμμα όμως, προβλέπεται ότι θα πρέπει με την αξιοποίηση των διαθεσίμων να εξυπηρετούνται και άλλοι τομείς στους οποίους η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Για παράδειγμα, κοινοτικές πηγές παρατηρούν, ότι θα ήταν καλύτερο να διατεθεί ένα μέρος του πλεονάσματος για να εξοφληθούν προμηθευτές του δημοσίου ή να επιστραφούν σε φορολογουμένους τα ποσά που δικαιούνται από ΦΠΑ ή άλλες πηγές, από το να διατεθεί όλο το διαθέσιμο ποσό προς μία κατηγορία Ελλήνων, έστω κι αν αυτοί είναι οι συνταξιούχοι.

Σε κάθε περίπτωση θα τονίζεται πάντως, ότι οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές θα συνεχιστούν κανονικά και δεν επηρεάζονται από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες.

Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, ότι οι Βρυξέλλες δεν αιφνιδιάστηκαν από τις εξαγγελίες Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τον αρμόδιο επίτροπο Μοσκοβισί, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας τον είχε προϊδεάσει, ότι η κυβέρνησή του μελετά να διαθέσει ένα μέρος από την υπεραπόδοση των δημοσίων εσόδων σε κοινωνικές δαπάνες, διαβεβαιώνοντάς τον παράλληλα ότι οι στόχοι και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα τηρηθούν στο ακέραιο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου