Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ν.Τραμπ έδειξε αμέσως τα «δόντια» του στην Κίνα - Για πρώτη φορά Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με την ηγεσία της Ταϊβάν!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Άμεσα προχώρησε στην «κήρυξη» των «εχθροπραξιών» κατά της Κίνας όπως λίγο πολύ άλλωστε είχε προαναγγείλει από την προεκλογική του εκστρατεία ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ τηλεφωνόντας στην πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν κάτι που κανείς Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε ξανακάνει από το 1979 όταν ο Τζίμι Κάρτερ υιοθέτησε την πολιτική της «μιας Κίνας»

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έθιξε το ζήτημα της ενίσχυσης των διμερών ανταλλαγών και την προώθηση στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρει η προεδρία της Ταϊβάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας προέβη σε άμεση ανακοίνωση διαμαρτυρίας στην «αρμόδια πλευρά» στις ΗΠΑ όπως είπε

«Η αρχή της αδιαίρετης Κίνας αποτελεί την πολιτική βάση των σινοαμερικανικών σχέσεων,η αρμόδια πλευρά να συνεχίσει αυτή την πολιτική και να χειριστεί προσεκτικά το ζήτημα της Ταϊβάν ώστε να αποφευχθεί άσκοπη διατάραξη των σχέσεων.»

«Η τηλεφωνική συνομιλία του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν ήταν μια μικροπρεπής ενέργεια εκ μέρους της Ταϊβάν» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι

«Απλώς η πλευρά της Ταϊβάν καταφεύγει σε μια μικροπρεπή πράξη και δεν μπορεί να αλλάξει τη δομή της αδιαίρετης Κίνας που έχει ήδη διαμορφωθεί από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Ουάνγκ σ' ένα ακαδημαϊκό φόρουμ

«Πιστεύω πως δεν θα αλλάξει την μακροχρόνια πολιτική της αδιαίρετης Κίνας που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η αρχή της αδιαίρετης Κίνας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υγιούς ανάπτυξης των σινοαμερικανικών σχέσεων και ελπίζουμε ότι αυτή η πολιτική βάση δεν θα υποστεί παρεμβάσεις ούτε θα βλαφτεί με οποιονδήποτε τρόπο».

Η Τσάι συνομίλησε με τον Τραμπ ενώ στη γραμμή βρίσκονταν επίσης ο σύμβουλός της για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζόζεφ Γου και ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν Ντέιβιντ Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι Τσάι και Τραμπ αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την «προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας ώστε οι πολίτες (της Ταϊβάν) να μπορούν να απολαύουν καλύτερες ζωές και περισσότερη ασφάλεια».

Η δήλωση από μόνη της δείχνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ζήτημα της ασφάλειας της Ταϊβάν ωσάν να πρόκειται για ξεχωριστό και σύμμαχο κράτος.

Ο Τραμπ μέσω Twitter έκανε γνωστό ότι η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-γουέν, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για τη νίκη του την 8η Νοεμβρίου. «Η Πρόεδρος της Ταϊβάν μου τηλεφώνησε σήμερα για να με συγχαρεί που κέρδισα την Προεδρία. Ευχαριστώ!», ανέφερε.

Από την πλευρά της η προεδρία της Ταϊβάν ανέφερε ότι τηλεφωνική συνδιάλεξη είχε προσυμφωνηθεί εδώ και καιρό σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Άλεξ Χουάνγκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «γνωρίζει πολύ καλά» ποια είναι μέχρι τώρα η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ταϊβάν, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικάνου εκλεγμένου προέδρου, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη, μια κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει την οργή της Κίνας.

«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ έχει ενημερωθεί πλήρως και έχει πλήρη γνώση των θεμάτων (...) ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής» δήλωσε η εκπρόσωπός του Κελιάν Κόνγουεϊ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Να θυμίσουμε ότι οι ηττημένοι εθνικιστές διέφυγαν στην Ταϊβάν στο τέλος του εμφυλίου πολέμου με τους Κομμουνιστές το 1949 και έκτοτε η Ταϊβάν συμπεριφέρεται τύποις ως ανεξάρτητο κράτος αλλά επίσημα δεν έχει αναγνωριστεί από πουθενά.

Κατά καιρούς η Κίνα απειλεί με επέμβαση κάτι που θα μπορούσε να κάνει άλλωστε λόγω της συντριπτικής στρατιωτικής υπεροπλίας της αλλά και επειδήλόγω της εγγύτητας με την Κίνα το αμερικανικό Ναυτικό επί της ουσίας δεν θα μπορούσε να το εμποδίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Ν.Τραμπ προεκλογικά ήταν σαφης: Συνενόηση με την Ρωσία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, άλλωστε είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που θα μπορούσε να καταστρέψει τις ΗΠΑ και αντίδραση στην οικονομική διείσδυση της Κίνας με στόχο να επαναφέρουν οι ετιαρείες τις δραστηριότητές τους στις ΗΠΑ φέρνοντας νέες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς πολίτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου