Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Business Insider: «Παρά την απόφαση του Eurogroup η Ελλάδα δεν έχει πάρει ακόμη αυτό που χρειάζεται»


Το Business Insider σε δημοσίευμά του τονίζει ότι μπορεί ναι μεν το Eurogroup να άναψε το «πράσινο φως» για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά η Ελλάδα ακόμη δεν έχει πάρει αυτό που χρειάζεται περισσότερο

Αναλύοντας την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, το δημοσίευμα τονίζει οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν χορήγησαν στην Ελλάδα αυτό που πραγματικά θα τη βοηθούσε να χειριστεί το τεράστιο φορτίο του χρέους: διαγραφή χρέους.  

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση χρέους, υπενθυμίζει το Business Insider, ενώ αντίστοιχη θέση έχει εκφράσει και η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Και η Capital Economics συμφωνεί ότι η απόφαση του Eurogroup δεν συμβαδίζει με αυτό. Η εταιρεία τονίζει ότι η συμφωνία απέχει πολύ από το να βοηθήσει την Ελλάδα γιατί «το μέγεθος του χρέους της και η μέση ωρίμανσή του δεν αλλάζει».

Μάλιστα, το δημοσίευμα- θυμίζοντας τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Αθήνα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις αν θέλει να μείνει στο ευρώ- εκτιμά ότι ίσως η πραγματική λύση να κρύβεται σε αυτό.  

«Παρότι το Grexit θα προκαλούσε φόβο για το άγνωστο και θα άνοιγε τον δρόμο για την έξοδο και άλλων χωρών, θα επέτρεπε στην Ελλάδα να κάνει αυτό που χρειάζεται περισσότερο. Να υποτιμήσει το νόμισμά της και να κάνει τα πράγματα αρκετά φθηνά για τους ξένους επενδυτές ώστε να θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα θα τόνωνε τις εξαγωγές και τον πληθωρισμό», καταλήγει το Business Insider.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου