Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Οι Χούτι κτύπησαν και δεύτερο σκάφος: Κατέστρεψαν σαουδαραβική φρεγάτα κλάσης Al Madinah!

του Πάνου Σπαγόπουλου
Δεύτερο σκάφος έπεσε θύμα των πυραύλων εδάφους-επιφανείας των Χούτι μετά την προσβολή μισθωμένου σκάφους "HSV 2 Swift" των ΗΑΕ όπου είχαν το θάνατο 100 περίπου ναυτικοί.

Τώρα ένας ακόμη πύραυλος πιθανότατα  ίδιου τύπου που κτύπησε και το HSV 2 Swift ένας C 802 κινεζικής κατασκευής έπληξε την σαουδαραβική φρεγάτα 702 Al Madinah η οποία έπλεε ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Εκτός από το βίντεο που κάνε το γύρο του διαδικτύου δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το συμβάν αλλά από τις εικόνες φαίνεται μια τεράστια έκρηξη το πίσω μέρος του σκάφους.

Αν και η ευκρίνεια του βίντεο δεν είναι καλή, άλλωστε οι Χούτι δεν «φημίζονται» για αυτό, εντούτοις φαίνεται το σκάφος να τυλίγεται στις φλόγες χωρίς όμως να βυθιστεί αλλά έχοντας υποστεί σοβαρότατες ζημιές.

Το σαουδαραβικό Ναυτικό διαθέτει τέσσερις φρεγάτες  κλάσης Al Madinah γαλλικής ναυπήγησης οι οποίες έχουν ως βάση τους την Ερυθρά Θάλασσα.

Τα σκάφη έχουν πλήρες εκτόπισμα 2610 τόνων και είναι οπλισμένα με 8 βλήματα επιφανείας-επιφανείας Otomat ένα αντιαεροπορικό εκτοξευτή Crotale με 8 κελία εκτόξευσης, ένα πυροβόλο των 100 χλστ. δύο των 40χλστ., τέσσερις τορπιλοβλητικούς σωλήνες και ένα ελικοδρόμιο γιατην φιλοξενία ενός ελικοπτέρου  Dauphin.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου