Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κομισιόν: Σταθερό το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Μικρή βελτίωση στην ευρωζώνη


Σταθερό διατηρήθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Business and Consumer Survey).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) διαμορφώθηκε στις 95,1 μονάδες, στο ίδιο επίπεδο με τον Δεκέμβριο του 2016 που είναι και το υψηλότερο του τελευταίου 12μήνου.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 108,2 από 107,8 μονάδες τον Δεκέμβριο, ενώ στην ΕΕ υποχώρησε ελαφρά στις 108,7 από 108,9 μονάδες.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα σημειώθηκε βελτίωση της εμπιστοσύνης στους τομείς της μεταποίησης (-5,0 από -5,7 μονάδες τον Δεκέμβριο) και του λιανικού εμπορίου (12,9 από 9,8), η οποία αντισταθμίσθηκε από τη μικρή υποχώρηση της εμπιστοσύνης στους τομείς των υπηρεσιών (-3,2 από -3,1) και των κατασκευών (-45,3 από -44,0) καθώς και την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (-67,8 από -64,4).

Η ήπια άνοδος του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών καθώς και μεταξύ των καταναλωτών, η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στο λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές.

Από τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, ο ESI μειώθηκε στη Γαλλία (-0,6), ενώ αυξήθηκε σημαντικά στην Ισπανία (+1,4), την Ιταλία (+1,3) και την Ολλανδία (+1,3) και σημείωσε μικρή μεταβολή στη Γερμανία (-0,3).

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου