Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Ν. Ξυδάκης: «Να μην καταπιεί ο Σόιμπλε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα»


Την «αναζήτηση συναίνεσης από την αντιπολίτευση, όπως επετεύχθη το Καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να μην δεσμευτεί η Ελλάδα με νέα μέτρα, αλλά και να επωμιστεί το βάρος της κρίσης όλο το πολιτικό σύστημα» υποστήριξε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης.

Σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι «βλέπουμε ξανά το ίδιο χιλιοπαιγμένο έργο επί επτά χρόνια ... Ροκανίζεται εντέχνως ο χρόνος -πάντα από τους πιστωτές- και φτάνουμε σε ένα σημείο ασφυξίας», είπε ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Με αυτή την πικρή εμπειρία ως λαός και πολιτικό σύστημα θα πρέπει να δούμε μία άλλη προσέγγιση ... είχαμε μία άλλη προσέγγιση το Καλοκαίρι του 2015, όταν το πρόγραμμα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε πέραν της συμπολίτευσης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», θύμισε, κατά συνέπεια «αυτοί που λένε "υπογράψτε να κλείσουμε" εμπράκτως να δείξουν πώς το εννοούν ... η ρητορική του "ψηφίστε εσείς, ματώστε όλοι μαζί με τον ελληνικό λαό και εμείς θα είμαστε εδώ να παρατηρούμε" έχει τελειώσει».

Ο κ. Ξυδάκης εκτίμησε ότι υπάρχει «πολύ ισχυρό ενδεχόμενο» να αναζητηθεί μία ενισχυμένη πλειοψηφία και σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μένει κανείς άφθαρτος κάνοντας μία εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση.

Να μην καταπιεί ο Σόιμπλε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

Σε ερώτηση εάν αποτυχία συγκέντρωσης 180 ψήφων θα σημάνει εκλογές, ο κ. Ξυδάκης είπε «ας γίνει αυτό και θα βλέπουμε. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε μία τεράστια ευθύνη το Καλοκαίρι του 2015, πήγε σε εκλογές, πήρε εντολή, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα πάρα πολύ δύσκολο».

Τώρα, «φτάνει ξανά σε ένα κομβικό σημείο, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος και έχει υποστεί το ανάλογο πολιτικό κόστος ... δεν είναι όμως ο εντολοδόχος των δανειστών που τα κάνει όλα, πρέπει να δούμε όλοι τι κάνουμε». 

Θα πρέπει να υπάρξει μία συνεννόηση αντίστοιχη του Κυπριακού, όπου υπήρξε συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, «διαφορετικά ο Σόιμπλε θα καταπιεί ολόκληρο το κοινοβουλευτικό σύστημα στην Ελλάδα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου