Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί η γυμναστική είναι απαραίτητη για τις αρτηρίες σας;


Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν οι αρτηρίες τους αποκτούν ακαμψία. Το γεγονός αυτό, παρότι είναι ανεξάρτητο από τη διαδικασία που προκαλεί θρομβώσεις, μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση καρδιοπάθειας.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, ατη Μεγάλη Βρετανία, όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και όσοι είναι 90 ετών, μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από την κίνηση εντός των χώρων του σπιτιού ή από ένα σύντομο περίπατο.

Ο λόγος είναι ότι η γυμναστική καθιστά τις αρτηρίες πιο ελαστικές και λιγότερο επιρρεπείς στη σκλήρυνση.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι οποίοι μελέτησαν 365 γυναίκες ηλικίας 70 έως 96 ετών, αρκεί η κίνηση εντός του σπιτιού για να μειώσει κανείς τον κίνδυνο αρτηριακής σκλήρυνσης.

Σύμφωνα με την Βρετανική Καρδιολογική Εταιρεία, η άσκηση σε οποιαδήποτε ηλικία έχει ευεργετική δράση για την υγεία του ενδοθηλίου.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος να γυμνάζεται, όμως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και όσοι ξεκινούν πρώτη φορά γυμναστική θα πρέπει να «χτίσουν» τη φυσική τους κατάσταση σταδιακά.

Πηγή: onmed.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου