Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Σκόπια: Αντίδραση του κόμματος του Γκρούεφσκι στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα


«Οι επιθέσεις και οι προσβολές αφορούν  περισσότερο αυτόν που τα λέει παρά σε αυτόν που απευθύνονται», αντέδρασε το σλαβικό κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελιγράδι για τη δυνατότητα επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος με το νότιο σλαβικό κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων του «mkd.mk»:


 «Το VMRO-DPMNE καταδικάζει τις απρεπείς δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς, που κατηγόρησε τη Ψευδομακεδονία για αλυτρωτισμό και εθνικισμό. 


 Η Ψευδομακεδονία (σ.σ. το νότιο σλαβικό κράτος στην  κυρίως Δαρδανία) δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας. Η δημοκρατία της Ψευδομακεδονίας και ο ψευδομακεδονικός (σλαβικός) λαός υπερασπίζονται μόνο το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και στον αυτό-προσδιορισμό», αναφέρει η δήλωση του VMRO-DPMNE.


Το σλαβικό κόμμα υπενθύμισε ότι δεν είναι η Ψευδομακεδονία που έθεσε κυρώσεις κατά της Ελλάδας, αλλά, η Ελλάδα είναι εκείνη που εισήγαγε τις κυρώσεις εναντίον των Σκοπίων, κλείνοντας τα σύνορα και μπλοκάροντας με βέτο την απόφαση για ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που σήμερα δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση θετικής σύστασης για έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ. Πού βλέπει ο πρωθυπουργός Τσίπρας τον αλυτρωτισμό στη συμπεριφορά της Ψευδομακεδονίας;
Που βλέπει ο Τσίπρας στο ψευδομακεδονικό κράτος τον εθνικισμό;
Με τέτοιες είδους αβάσιμες δηλώσεις και προσβολές προς την Ψευδομακεδονία και τον ψευδομακεδονικό λαό, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας ή τουλάχιστον δείχνει μικρή προθυμία να ξεπερασθεί το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα με το όνομά μας.
 Με τέτοιες δηλώσεις ο Τσίπρας δείχνει ακριβώς ότι δεν διαθέτει βούληση για την επίλυση της διαφοράς,  παρά μόνο κατηγορεί τη δημοκρατία της Ψευδομακεδονίας», σημειώνει το VMRO- DPMNE.


Το σλαβικό κόμμα, εν κατακλείδι,  χαιρετίζει τη στάση του Βούτσιτς που δεν θέλησε να επέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις  (των Σκοπίων) και στη μακροχρόνια διαμάχη με την Ελλάδα.

http://www.echedoros-a.gr/2017/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου