Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΕ: Διατηρούνται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Η ΕΕ θα διατηρήσει σε ισχύ τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ωσότου η Μόσχα πάψει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει τη βούληση να βελτιωθούν οι σχέσεις της Δύσης με το Κρεμλίνο.

«Δεν υπάρχει καμιά βάση για τη χαλάρωση των κυρώσεων», τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στα μέτρα που ελήφθησαν το 2014 από κοινού με τις ΗΠΑ και στοχοθετούν τους τομείς της ενέργειας, της τραπεζικής και της άμυνας.

«Δεν μπορώ να πω ποια είναι η στάση των ΗΠΑ για αυτό, αλλά μπορώ να πω ποια είναι η θέση των Ευρωπαίων», ανέφερε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ΕΕ, παρότι εξαρτάται από το ρωσικό αέριο και το ρωσικό πετρέλαιο, λέει πως δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας και λέει πως περιμένει το Κρεμλίνο να εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ.

Όμως ευρωπαίοι διπλωμάτες εκφράζουν φόβους ότι αν οι ΗΠΑ χαλαρώσουν τις κυρώσεις, θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο να παραμείνουν οι ευρωπαϊκές. Οι χώρες που θεωρούνται «περιστέρια» όσον αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας είναι η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα. Η Γαλλία και η Γερμανία, που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση της συμφωνίας του Μινσκ, υπενθύμισαν στο σημερινό συμβούλιο ότι είναι κρίσιμη η συζήτηση για τις κυρώσεις να παραμείνει συνδεδεμένη με την κατάσταση στην εμπόλεμη Ουκρανία.

Δεκατέσσερις χώρες μέλη, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Σουηδία και η Δανία, κάλεσαν να υπάρξει νέα εκδήλωση υποστήριξης στο Κίεβο. Στα μέτρα που προτάθηκαν συμπεριλαμβάνονται η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου, αλλά και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Ουκρανίας, κάτι όμως που θα απαιτήσει τη στήριξη του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν σήμερα τις αρχές της Λιβύης να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους» για να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των μεταναστών, ειδικά σε κέντρα κράτησης στη χώρα αυτή, όπου πολλοί ελπίζουν να περάσουν διά θαλάσσης τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη.

Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για τη σταθεροποίηση της Λιβύης, με υπόβαθρο τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι ΥΠΕΞ «καταδικάζουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των μεταναστών και απαιτούν από τις λιβυκές αρχές να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να βελτιωθεί η προστασία τους (...) ειδικά στα κέντρα κράτησης».

Η ΕΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση, καλεί «όλα τα μέρη» στη Λιβύη να εγγυηθούν την «απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στα κέντρα» αυτά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επιθυμεί να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στο έδαφός της, σχεδιάζει να αυξήσει την υποστήριξη που προσφέρει στη λιβυκή ακτοφυλακή με στόχο την αναχαίτιση των πλεούμενων των διακινητών. Η αναχαίτισή τους πριν περάσουν τα όρια των διεθνών υδάτων θα επιτρέπει οι μετανάστες να μεταφέρονται πίσω στο λιβυκό έδαφος.

Όμως μη κυβερνητικές οργανώσεις κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα ότι τα μέτρα της ΕΕ απλά θα επιδεινώσουν την κατάσταση των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που παραμένουν παγιδευμένοι στη Λιβύη.

Σε μια συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά την επιστροφή του από την Τρίπολη, ο Άριαν Χέχενκαμπ, γενικός διευθυντής του ολλανδικού παραρτήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τόνισε πως σε «κανένα ανθρώπινο ον δεν αξίζουν» οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης που χειρίζονται παραστρατιωτικοί, τις οποίες χαρακτήρισε «φρικτές».

Σύμφωνα με την ΕΕ, περίπου 1,3 εκατ. άνθρωποι έχουν σήμερα ανάγκη βοήθεια στη Λιβύη, όπου η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), υπό τον Φάγεζ αλ Φάρατζ, αδυνατεί να εδραιώσει την εξουσία της σε όλη την επικράτεια, καθώς αμφισβητείται από διάφορες ένοπλες ομάδες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου