Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος: «Οι ΕΔ θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση»


Καμιά από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας, δεν άφησε «να πέσει κάτω» ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπως σας ενημέρωσε πρώτο το Pronews χθες βράδυ. Αμεση και σκληρή ήταν η απάντηση του, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε τηλεπτικό σταθμό, για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας για τα Ίμια όπως εκφράστηκε δια στόματος ΜΤσαβούσογλου, δηλαδή πως: «αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε».

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους»... δηλωσε ο κ. Π.Καμμένος.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται» διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας. «Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονοται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».

Απαντώντας στον Τούρκο ΥΠΕΞ είπε χαρακτηριστικά: «Nα του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ».

Σχολιάζοντας την αυξημένη προκλητικότητα των Τούρκων ο υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους τους εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή».

«Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θημυδία»

Στη Τουρκία δεν υπάρχουν ελεύθερα ΜΜΕ, υπακούουν στο καθεστώς Ρ.Τ.Ερντογάν, για αυτό και βλέπουμε τόσες παραπλανητικές ειδήσεις όπως αυτές στα Ιμια που σκηνοθετούνται σε δικά τους νησιά», κατέληξε ο Υπουργός Άμηνας.

Να θυμίσουμε, ότι είχε προηγηθεί και η γεμάτη υπαινιγμούς απάντηση στον Μ.Τσαβούογλου από το υπουργείο Εξωτερικών στη γνωστή πλέον προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, του πως «αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε».

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του», ήταν η απάντηση του Ν. Κοτζιά.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, όπως τα Ίμια και το Κυπριακό, τα οποία έθιξε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει. Μην ξεχνάμε ότι εμείς πατήσαμε το πόδι μας όπου χρειάστηκε», δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Όσον αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, στην έκδοση των οποίων το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε «όχι» ο κ. Τσασούβογλου είπε: «Η Ελλάδα εμποδίζει τη δίωξη των προδοτών για τα εγκλήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει καλή γειτονία και φιλικές σχέσεις». Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει επαναλειμμένα την έκδοσή των 8, υποσχόμενη ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη

«Αυτό δεν μας εκπλήσσει» συνέχισε σχολιάζοντας ότι ο επικεφαλής του τουρκικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Πρότεινε για πρόεδρο τον ΑΝΕΛ τον Δημήτρη Καμμένο και μπες 1οςβουλευτής επικρατείας, Περιφερειάρχης Αττικής ή επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή