Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ιδρύθηκε νέο αριστερό κόμμα στην Ιταλία


Την ίδρυση του κινήματος κινήματος Δημοκράτες και Προοδευτικοί (DP) που πρεσβεύει την «ανανέωση της κεντροαριστεράς» ανακοινώσαν σήμερα στελέχη της ιταλικής αριστεράς που εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες τα κόμματά τους.

Το κίνημα γεννήθηκε από την πρόσφατη διάσπαση της αριστεράς πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την αποχώρηση μέρους των βουλευτών της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana).

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό κίνημα...που θα είναι επίσης η αρχή της ανανέωσης της κεντροαριστεράς, διότι δεν θα απαρνηθούμε το σχέδιο μία μεγάλης ενωτικής δύναμης της κεντροαριστεράς», όπως η Ελιά, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Ρομάνο Πρόντι που είχε κερδίσει τις εκλογές το 1996 και το 2006, αναφέρεται στο μανιφέστο του νέου κόμματος, οι ιδρυτές του οποίου δηλώνουν επίσης ότι θα επιδιώξουν να επιστρέψουν στον δρόμο αυτόν εγκαταλείποντας την παρεκτροπή προς την κεντροδεξιά που επιχείρησε ο Ματέο Ρέντσι όταν ανέλαβε την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος το 2014.

Οι κύριοι εκπρόσωποι του DP είναι ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PD, ο Ενρίκο Ρόσι, πρόεδρος της περιοχής της Τοσκάνης, ενώ το κόμμα έχει την υποστήριξη και του πρώην ηγέτη του PD Πιερλουίτζι Μπερζάνι και του πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο ντ΄Αλέμα.

«Είμαστε εδώ διότι έχουμε ένα αντίπαλο, τη δεξιά και την λαϊκιστική παρεκτροπή, που μπορούμε να νικήσουμε μόνο συγκροτώντας μία αριστερά», δήλωσε ο Ενρίκο Ρόσι.

Το νέο κόμμα θα υποστηρίξει την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι επιμένοντας ότι ο αντικαταστάτης του Ματέο Ρέντσι πρέπει να παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου , τον Φεβρουάριο 2018.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου