Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Περίεργη εμμονή Τουρκίας προς ΝΑΤΟ: «Πάρτε τα πλοία σας από τo Αιγαίο - Δεν έχουν κανένα ρόλο πλέον»


Περίεργη όσο και ύποπτη η εμμονή της Τουρκίας  για την απόσυρση της δύναμης του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο καθώς όπως υποστηρίζει ο τουρκικός υπουργός άμυνας «είναι πλέον νεκρό γράμμα».

Πρόκειται για την δεύτερη Μόνιμη Θαλάσσια Δύναμη (Standing Maritime Group 2) του ΝΑΤΟ η οποία πραγματοποιεί περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

Άσχετα από το πόσο επιτυχημένη ή αποτυχημένη (το δεύτερο, ισχύει φυσικά...) είναι η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών σκαφών στην περιοχή, αναφορικά με την παράνομη μετανάστευση η παρουσία τους  έχει και την έννοια της καταγραφής όλων των κινήσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή συμπεριλαμβανομένων kαι του τουρκικού Ναυτικού.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Τούρκοι αποφεύγουν τις προκλήσεις, αλλά τουλάχιστον γίνεται φανερό στους κόλπους της Συμμαχίας ποιος προκαλεί και ποιος όχι από πρώτο «χέρι», αφού έχουν απευθείας πληροφόρηση από τα σκάφη του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος  υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ μετέχοντας στη σύνοδο υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως «το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει καταστεί νεκρό γράμμα» και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να αποσυρθεί και μάλιστα «άμεσα».

Η Τουρκία με την νέα χρονιά σε κάθε σύνοδο του ΝΑΤΟ κάνει την έκκληση «Να τερματίσουμε την αποστολή στο Αιγαίﻨ και τελευταία την επανέλαβε στην σύνοδο υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η Τουρκία ζητά να τερματιστεί η αποστολή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που είχε σταλεί ενάντια στην παράνομη μετανάστευση.

Το αίτημα αυτό που υποβλήθηκε από τον υπουργό Αμύνης Φικρί Ισίκ, καταχωρήθηκε στα πρακτικά του ΝΑΤΟ.

Παρά την τόση όμως επιμονή της Τουρκίας, Γερμανία και Βρετανία δεν συναίνεσαν σε αυτό το αίτημα.

Εκτός από κάποιο επεισόδιο που μπορεί να ετοιμάζει, πολλοί εκτιμούν πως η Άγκυρα θέλει την αποχώρηση των σκαφών προκειμένου να είναι έτοιμη να ανοίξει ξανά την «κάνουλα» της παράνομης μετανάστευσης  στέλνοντας χιλιάδες αλλοδαπούς στα ελληνικά νησιά.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το παραμύθι ότι το ΝΑΤΟ ασχολείται με την παράνομη λαθρομετανάστευση πρέπει να σταματήσει, είναι κοροϊδία ολικής για να δικαιολογήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ΝΑΤΟ στο ελληνικό Αιγαίο, παραχωρήσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας σε υπερεθνικό οργανισμό ΝΑΤΟ. Οι πρώτοι που θα έπρεπε να αντιδράσουν σε αυτή την ενέργεια είναι οι Έλληνες πολιτικοί. Το ΝΑΤΟ έχει τους εξής σκοπούς, 1)να παραφυλάει και να εμποδίζει την Ρωσία στο Αιγαίο και μεσόγειο, 2)να παρακολουθεί την διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για χάρη των ΗΠΑ και το μεγάλων δυνάμεων για τους υδρογονάνθρακες και την Α.Ο.Ζ., 3) να ασχολείται με την πειρατεία πλοίων από οργανωμένες ένοπλες ομάδες όπως στην Σομαλία, αλλά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας. Επίσης η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο στο ΝΑΤΟ, οπότε το ΝΑΤΟ δεν έπρεπε να είναι εκεί να κάνει το διαιτητή ή τα στραβά μάτια. Τα αλλά περί αναχαιτίσεων των παράνομων μεταναστών είναι σανό για το εσωτερικό της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή