Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

«Βολές» της πρωθυπουργού Σκωτίας στην βρετανική κυβέρνηση για το Brexit


Η «απόλυτη αδιαλλαξία» της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, προειδοποιώντας ότι εξαντλείται ο χρόνος για να αλλάξει τακτική η χώρα.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα Times, η Στέρτζον αναφέρει ότι η απόφαση της Βρετανίας να ψηφίσει υπέρ της εξόδου της από την Ε.Ε. άλλαξε το τοπίο από το 2014 που η Σκωτία διενήργησε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της, κατά το οποίο επικράτησε το ναι στην παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο με δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

«Αν προκύψει ένα δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση, δεν θα οφείλεται σε κακοπιστία εκ μέρους της κυβέρνησης της Σκωτίας αλλά στην απόλυτη αδιαλλαξία από πλευράς της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν είναι πολύ αργά για την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αλλάξει πορεία, αλλά ο χρόνος εξαντλείται».

Ενώ οι ψηφοφόροι στην Αγγλία και στην Ουαλία ψήφισαν υπερ της εξόδου από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου, οι Σκωτσέζοι ψήφισαν μαζικά υπερ της παραμονής.

Οι εικασίες για την πιθανότητα ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στη Σκωτία αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με δημοσιεύματα του Τύπου να υπαινίσσονται ότι οι εθνικιστές προετοιμάζονται να ζητήσουν δημοψήφισμα ίσως και στις αρχές του επόμενου μήνα για να συμπέσει με το σχέδιο της Τερέζα Μέι να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία εξόδου.

Πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι η ημιαυτόνομη κυβέρνηση της Σκωτίας με επικεφαλής το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας της Στέρτζον, το οποίο είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κέρδιζε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Χθες Δευτέρα, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η απειλή διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος προκαλεί χωρίς λόγο αβεβαιότητα και πόλωση.

«Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα, αλλά αν θα πρέπει να υπάρξει και η σαφής απάντηση σε αυτό είναι όχι», δήλωσε εκπρόσωπος της Μέι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου