Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ… ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ GLAMOUR


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Σαν μεγάλο σκάνδαλο ακόμα και από μερίδα του τουρκικού τύπου, χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του ισλαμιστή δημάρχου της περιοχής του Fatih της Κωνσταντινούπολης, να μετατρέψει τα πλησίον ιστορικά βυζαντινά τείχη στήνοντας προκατασκευασμένες κακόγουστες κατασκευές σε… αίθουσα γαμήλιων τελετών.

Όπως αναφέρεται, ο δήμαρχος του Fatih της Κωνσταντινούπολης τα ιστορικά τείχη της Πόλης, που σημειωτέον έχουν ανακηρυχτεί από την OYNESCO σαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία, με μια κακότεχνη προκάτ κατασκευή τα μετατρέπει σε αίθουσα εκδηλώσεων και γαμήλιων τελετών αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις. 
Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα το κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης με δημόσια αναφορά, ότι ο δήμαρχος καταστρέφει την ιστορικότητα των βυζαντινών τειχών της Κωνσταντινούπολης, ένα πράγματι θαυμαστό αρχιτεκτονικό δημιούργημα της εποχής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 
Φυσικά και οι διαμαρτυρίες αυτές δεν σταμάτησαν τον ισλαμιστή δήμαρχο που χαρακτήρισε τα τείχη σαν… κοινά ντουβάρια! Μάλιστα! 
Μετά από αυτό εμείς θα… τους «ανταμείψουμε» με μεγαλύτερη προστασία των ισλαμικών μνημείων στην Ελλάδα και… κυρίως πιο πολλά τζαμιά. 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου