Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Kλείνει η β' αξιολόγηση; - Προκαταρκτική συμφωνία για εργασιακά και ενεργειακά

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, με αφορμή δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο «οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης».

«Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή». Με φειδώ σχολίασε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπρέιτχαρτ, η οποία δεν επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ.
-------------------------------
Σε προκαταρκτική συμφωνία σε εργασιακά και ενεργειακά κατέληξαν Αθήνα και θεσμοί όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει ακόμα λέγοντας πως «αν δεν κλείσουν όλα, δεν έχει κλείσει τίποτα», ωστόσο παράγοντες των Θεσμών διέρρευσαν ότι οι πληροφορίες του Reuters είναι ασφαλείς.

Πηγές της Κομισιόν πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει πρόοδος αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό και δεν είναι ακριβές το τηλεγράφημα του Reuters

Aπό χθες το pronews.gr μετέδωσε την βεβαιότητα στελεχών του ΥΠΟΙΚ ότι θα υπάρξει επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι τις 7 Απριλίου. 

Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί προνομοθετημένα μέτρα 2% του ΑΕΠ, για μετά το 2018, με μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων, καθώς και μια σειρά από παρεμβάσεις σε ευαίσθητους τομείς, όπως η ενέργεια και η αγορά εργασίας.

Τα μέτρα θα έρθουν πρώτα και θα ακολουθήσει η συζήτηση για ρύθμιση του χρέους

Η συμφωνία με τους θεσμούς (SLA) θα έχει κλείσει έως τις 7 Απριλίου. Οι αποφάσεις για το χρέος τοποθετούνται μεταξύ του Πάσχα (το ΔΝΤ έχει την εαρινή του Σύνοδο στις 21-23 Απριλίου) και του Μαΐου (το επόμενο Eurogroup είναι στις 22 Μαΐου).

Αυτό που αναμένεται να αποφασιστεί είναι η διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους να προχωρήσει από το 2018 και μετά για να μην επηρεαστούν οι γερμανικές εκλογές.

Μιλώντας στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ θα στείλει ένα ισχυρό σήμα στις αγορές καθώς αυτές θα γνωρίζουν ότι έχει λάβει εγγυήσεις για το ελληνικό χρεός αλλιώς δεν θα συμμετείχε.

Η συμμετοχή του θα είναι καίρια και για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπαίνει σε πρόγραμμα χωρίς εγγυήσεις για μέτρα για το χρέος. Αυτό θα είναι πολύ μεγάλο σήμα για τις αγορές, αφού το ΔΝΤ θα έχει δώσει σήμα για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα χρέους και σήμα για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι, με ό,τι σημαίνει αυτό για την ρευστότητα» υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου