Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε έκτακτα μέτρα ύψους 3,4 δισ. ευρώ


«Πράσινο φως» σε νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα, ύψους 3,4 δισεκατ. ευρώ, που ζητήθηκαν από τις Βρυξέλλες, ανάβει η ιταλική κυβέρνηση, όπως προβλέπει η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο ιταλικός τύπος, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναμένεται να εξασφαλισθεί 1 δις ευρώ. Παράλληλα θα δοθεί λύση και σε χρόνιες φορολογικές διαφορές.

Στα 800 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα προκύψουν από την αύξηση των φόρων στα τυχερά παιχνίδια. Θα επιβληθούν και περισσότεροι φόροι στα καπνά, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica.

Από την περικοπή των συνολικών δαπανών όλων των υπουργείων η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι εκτιμά ότι μπορεί να εξασφαλίσει μέχρι και 700 εκατ. ευρώ. Υπάρχει όμως δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο των ιδιωτικοποιήσεων, φέρεται να έχει επιλεγεί μια μέση λύση: κάποιες κρατικές επιχειρήσεις θα περάσουν στην κυριότητα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μην επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

Η διαλλακτική στάση της ιταλικής κυβέρνησης

Ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν επέλεξε την οδό της διαπραγμάτευσης και των χαμηλών τόνων με τις Βρυξέλλες. Αντίθετα, ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι επιθυμούσε μια πιο σκληρή στάση. Μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο, σχολίασαν ήδη ότι η ιταλική κυβέρνηση κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κύριος στόχος για την κυβέρνηση Τζεντιλόνι ήταν και παραμένει να αποφύγει την διαδικασία επιβολής κυρώσεων. Αφενός διότι θέλει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των «αδύναμων ιταλικών τραπεζών», αρχίζοντας από τη Monte dei Paschi di Siena και αφετέρου διότι όλοι γνωρίζουν ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα θα προκύψουν το φθινόπωρο, όταν η Ιταλία θα πρέπει να καταφέρει να υιοθετήσει νέα, επώδυνα οικονομικά μέτρα, στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Πηγή: tribune.gr
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου