Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

«Μπλόκο» στη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ ετοιμάζει το υπ.Δικαιοσύνης


Μπλόκο στη δυνατότητα αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ προς τις τράπεζες και το Δημόσιο ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης σύμφωνα με πρόταση που  έχει καταθέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τα κόκκινα δάνεια.

Όπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών έγινε συζήτηση για την επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που θα διαμεσολαβούν για τις οφειλές προς το Δημόσιο και για τα στελέχη- υπαλλήλους των τραπεζών που θα διαμεσολαβούν για τα χρέη προς τις τράπεζες. Σ' αυτό έχουν συμφωνήσει κατ' αρχήν ότι θα υπάρχει αίτηση της κατά περίπτωση δημόσιας αρχής, δηλαδή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα χρέη προς το Δημόσιο ή του υπουργού Οικονομικών για τα χρέη προς τις τράπεζες με τη γνώμη, όμως, τη ΤτΕ, που ως εποπτεύουσα των τραπεζών έχει την τεχνογνωσία.

Συμφώνησαν δε ότι θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη άδεια των δύο αυτών αρχών (σ.σ. κατά περίπτωση) προκειμένου να ασκηθεί δίωξη. Αν υπάρχει κάποιο θέμα (και όχι οριζόντια ασυλία) αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως κάτι έχει γίνει απαιτείται άδεια της Αρχής για να ασκηθεί δίωξη. Θα προβλέπεται χρονικός ορίζοντας για να δοθεί εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΤτΕ) έχουμε προτείνει δύο μήνες.

Στην ερώτηση αν αυτή η ρύθμιση θα αφορά και υφιστάμενες εκκρεμούσες υποθέσεις, ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε ότι θα ισχύει μόνο από δω και πέρα μετά την ψήφιση του νόμου.

Ανώτερη τραπεζική πηγή πάντως εμφανίσθηκε επιφυλακτική σ' αυτό το περίγραμμα της ρύθμισης και σχολίασε ότι αφού δουν την πρόταση αύριο, γραπτή, τότε θα τοποθετηθούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου