Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Αυστρία: Έτοιμο να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη δηλώνει το εθνικιστικό «Κόμμα των Ελευθέρων»


Έτοιμο να αναλάβει κυβερνητική ευθύνη μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, τις οποίες το ίδιο είναι σίγουρο πως θα κερδίσει και τις οποίες αναμένει να διεξαχθούν πρόωρα, μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο, έναν χρόνο νωρίτερα από την κανονική ημερομηνία τους τον Σεπτέμβριο του 2018, εμφανίζεται το εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις εδώ και πάνω από ένα χρόνο φέρουν ως πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα. 

Οπως τόνισε σε αποψινές δηλώσεις του στη Βιέννη ο γενικός γραμματέας του Κόμματος των Ελευθέρων Χέρμπερτ Κικλ (φωτό), για πρόωρες εκλογές πρέπει ήδη να έχουν συμφωνήσει τα δύο κόμματα της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαικό, το "διαζύγιο" των οποίων είναι σίγουρο, αλλά, κατά την άποψή του, καθένα τους προσπαθεί να αναδείξει την "κακή" πλευρά του άλλου.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε πως θα προτιμούσε τους Σοσιαλδημοκράτες ως κυβερνητικό εταίρο για το κόμμα του μετά τις εκλογές, και παρέπεμψε στην καλή, όπως είπε, συνεργασία, που υπάρχει στον κυβερνητικό συνασπισμό σε τοπικό επίπεδο στο ομόσπονδο κρατίδιο Μπούργκενλαντ ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και τους Ελευθέρους.

Επαναλαμβάνοντας πως κεντρικό πολιτικό ζήτημα για το Κόμμα των Ελευθέρων παραμένει το θέμα των ξένων, επισήμανε πως ως ανώτατο όριο στον αριθμό των προσφύγων θέτει το μηδέν, και πως θα αποδεχόταν σε έκτακτη ανάγκη την χορήγηση ασύλου περιορισμένου χρόνου, αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά τους "οικονομικούς πρόσφυγες".

Σχολιάζοντας την στροφή προς τα δεξιά, που φέρεται να έχουν κάνει τα κυβερνητικά κόμματα, ο Χέρμπερτ Κικλ, τόνισε πως αυτή αποτελεί ανάγκη επιβίωσης των δύο κομμάτων και επιβεβαίωση της ορθότητας των θέσεων των Ελευθέρων.

Οι αποψινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Κόμματος των Ελευθέρων έρχονται ως συνέχεια των χθεσινών διαβεβαιώσεων του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, πως ο αποκαλούμενος "Κατάλογος κριτηρίων", τον οποίο ο ίδιος έχει προτείνει ως βάση για μελλοντικές κομματικές συνεργασίες, δεν μπορεί να νοηθεί ως ένα είδος προετοιμασία για έναν ενδεχόμενο μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος του με τους Ελεύθερους.

Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Κερν, στη βάση αυτού του καταλόγου θα εξετάζεται μελλοντικά με ποιο άλλο κόμμα θα είναι εφικτός ένας κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει τώρα να δημιουργηθεί η εντύπωση πως με τον "Κατάλογο κριτηρίων" προετοιμάζεται ο δρόμος για έναν μελλοντικό συνασπισμό με το Κόμμα των Ελευθέρων, που όπως σημείωσε, δεν θα πρέπει κανείς να αναμένει.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ, ο οποίος θεωρείται στο εσωτερικό των Σοσιαλδημοκρατών ο σημαντικότερος αντίπαλος οποιασδήποτε συνεργασίας τους με τους Ελευθέρους, παρέπεμψε χθες στις υπάρχουσες, ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίων των Σοσιαλδημοκρατών τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κάποιων περιφερειακών οργανώσεών του στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, με τις οποίες απορρίπτεται ένας συνασπισμός με το Κόμμα των Ελευθέρων.

Υπενθυμίζεται ότι ως δεύτερο σε δύναμη - μετά τους Σοσιαλδημοκράτες -- το Κόμμα των Ελευθέρων υπό τον τότε αρχηγό του, τον Γεργκ Χάιντερ , σχημάτισε τον Φεβρουάριο του 2000 κυβέρνηση συνασπισμού με το τρίτο σε δύναμη κόμμα, το Λαικό.

Ο αρχηγός του Λαικού Κόμματος, ο Βόλφγκανγκ Σιούσελ, είχε αναλάβει τότε, ελέω Χάιντερ, ομοσπονδιακός καγκελάριος της πλέον αμφιλεγόμενης μεταπολεμικής κυβέρνησης στην Αυστρία, που επέσυρε αρχικά, τις κυρώσεις εναντίον της από τις κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών της ΕΕ, αλλά κατόρθωσε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το Δεκέμβριο του 2006, έχοντας αποδομήσει στο διάστημα αυτό το υποδειγματικό διεθνώς, αυστριακό κράτος πρόνοιας.

Τον Απρίλιο του 2005 ο Γεργκ Χάιντερ διέσπασε το Κόμμα των Ελευθέρων, ιδρύοντας την Συμμαχία Μέλλον της Αυστρίας, η οποία ουσιαστικά διαλύθηκε μετά το θάνατό του τον Οκτώβριο του 2008 (σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα και υπό την επήρεια αλκοόλ), ενώ το σχετικά συρρικνωμένο τότε, Κόμμα των Ελευθέρων ανέλαβε ο σημερινός αρχηγός του, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

Έπειτα από "προσωρινή" πτώση του στο 10 % στις εκλογές του 2006, το ποσοστό των Ελευθέρων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2008 βρέθηκε στο 17,5 %, για να ανέλθει σε ένα 20,5 % στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου του 2013 και σήμερα να εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών ως πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό άνω του 30 %.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου