Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η Κίνα γίνεται ναυτική δύναμη: Καθελκύστηκε το νέο κινεζικό αεροπλανοφόρο


Το νέο κινεζικό αεροπλανοφόρο, το δεύτερο κατά σειρά και το πρώτο το οποίο ναυπηγήθηκε στην Κίνα έπεσε στο νερό σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Dalian.

Το πρώτο αεροπλανοφόρο της Κίνας το Liaoning το οποίο αποτελεί μετασκευή πρώην σκάφους του Σοβιετικού Ναυτικού εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2012.

Η ναυπήγηση του νέου αεροπλανοφόρου ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013. Το σκάφος όπως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ είναι έτοιμο όπως και το προσωστήριο σκεύος και τα ηλεκτρικά συστήματα.

Το νέο κινεζικό αεροπλανοφόρο όπως και το υπάρχον θα έχουν συμβατική πρόωση και θα διαθέτουν επικλινή ράμπα για την απονήωση των αεροσκαφών (εξαιτίας προβλημάτων στην τεχνογνωσία για την κατασκευή  καταπέλτη όπως στα αντίστοιχα αμερικανικά).

Το νέο αεροπλανοφόρο είναι λίγο μικρότερο από το Liaoning με μέγιστο εκτόπισμα στους 50.000 τόνους σε σχέση με τους 67.000 τόνους του πρώτου, αλλά θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερα αεροσκάφη 36 στον αριθμό. Να σημειωθεί ότι η Κίνα χρειάστηκε 5 μόλις χρόνια από την ένταξη σε υπηρεσία του Liaoning για να καθελκύσει το νέο της εγχώρια ναυπηγημένο αεροπλανοφόρο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου