Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ στον Περσικό: Αμερικανικό σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον ιρανικού


Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν, καθώς τη Δευτέρα σημειώθηκε νέο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στους στόλους των δύο χωρών, οι οποίοι πλέουν στον Περσικό Κόλπο. Όπως έγινε γνωστό, το αμερικανικό σκάφος εκτόξευσε προειδοποιητικές βολές εναντίον ιρανικού, το οποίο φέρεται να πλησίασε, παραβιάζοντας την απόσταση ασφαλείας.

Η διοίκηση του αμερικανικού ναυτικού επιβεβαίωσε το θερμό επεισόδιο και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη στιγμή που εκτοξεύθηκαν τα προειδοποιητικά πυρά.

Νέα ένταση Ιράν-ΗΠΑ στον Περσικό: Αμερικανικό σκάφος πυροβόλησε εναντίον ιρανικού

Νωρίτερα είχε δοθεί σειρά από μηνύματα προς το ιρανικό σκάφος, ενώ ακούστηκε δύο φορές η χαρακτηριστική σειρήνα προειδοποίησης, η οποία εφαρμόζεται διεθνώς.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το ιρανικό πλοίο πλησίασε σε απόσταση χιλίων μέτρων. Μετά την προειδοποιητική βολή, άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε.

Οι ιρανικές αρχές αντέδρασαν με ανάρτηση στο twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι το ναυτικό ενεπλάκη με αμερικανικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο και όχι στον Κόλπο του Μεξικού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, εκφράζοντας την απορία τι κάνουν τα αμερικανικά πλοία 7.500 μίλια μακριά από τη χώρα τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου