Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αλέξης Τσίπρας: «Nα βγούμε από τα μνημόνια η χώρα δεν αντέχει άλλο!»


Συνέντευξη σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ στο Χίλτον έχει ξεκινήσει ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές που η κυβέρνηση ελπίζει να είναι ο τελευταίος και να επιτευχθεί συμφωνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να κλείσει η αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας είπε πως πριν από λίγες μέρες βγήκε το αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, ρίχνοντας το βάρος στους πιστωτές για την καθυστέρηση, καθώς όπως είπε μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα από όσα έπρεπε, συγκρίνοντας τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016.

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως κάποια χάσαμε, αλλά κάποια κερδίσαμε, αλλά συνολικά η διαπραγμάτευση κατέληξε με θετικό σκορ, καθώς η κυβέρνηση κέρδισε τα αντίμετρα και τα εργασιακά, ενώ είπε πως όσο είναι η επιβάρυνση τόσο και η ελάφρυνση.

«Μπήκαμε σε μία διαπραγμάτευση που δεν χωρά το πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό, αλλά αφορά και στο χρέος» τόνισε προσθέτοντας πως «ΔΝΤ και Βερολίνο ήθελαν να βάλουν στη μέση την Ελλάδα».

Στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση πάει μέσα στο Μάιο να ψηφίσει τα μέτρα πριν το Eurogroup χωρίς λύση για το χρέος και πως θα το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός απάντησε «μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω κάτι που ψήφισε, αν δεν τηρείται η συμφωνία», λέγοντας πως τα μέτρα ψηφίζονται για νε έρθει λύση για το χρέος.

Μεταξύ άλλων, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του ο κ.Τσίπρας είπε:

Για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

-Εύλογο το ερώτημα. Τώρα μπορώ να απαντήσω και να πείσω. Βγήκε το αποτέλεσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το ΔΝΤ προέβλεπε ο,1%, 42 φορές μικρότερο από το πραγματικό.

Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα. Αυτή την πίεση είχαμε όταν υποκριτικά η αντιπολίτευση μας έλεγε να κλείσουμε.

Ολοι έχουν καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται. Οι μόνοι που εμεναν να λένε ότι φταίει η ελληνική κυβέρνηση ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της.


Για τη δήλωσή του ότι δεν θα νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα

-Και χάρη σ' αυτή τη στάση καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.

Κερδίσαμε αντίμετρα και τις εργασιακές σχέσεις. Καταλήγουμε σε συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, όσο η επιβάρυνση, άλλο τόσο και η ελάφρυνση. 

Ευχαριστώ τους Ράδιο-Αρβύλα!

Κληθείς να σχολιάσει ένα βίντεο που έπαιξαν στην εκπομπή οι «Ράδιο Αρβύλα» ο Αλέξης Τσίπρας τους... ευχαρίστησε: «Τους ευχαριστώ γιατί είναι λυτρωτικοί αν και αιχμηροί οι Ράδιο Αρβύλα » είπε.

Επί της ουσίας του βίντεο που έπαιξαν οι Ράδιο Αρβύλα, για την άρνησή του να συναινέσει στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα.

«Οταν έκανα αυτή τη δήλωση στον Γ. Παπανδρέου η νομιμοποίηση δεν προέρχονταν από τις δημοσκοπήσεις αλλά από την κοινωνία. Ξεχνάτε τους χιλιάδες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα;» είπε.

Κάνω το σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη πλεόνασμα του 2016, είπε: «Εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα γιατί εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε»

Κυκλοφόρησα το Πάσχα

Πληροφόρησε ακόμη ότι το Πάσχα βγήκε εκτός Μαξίμου»: ««Κυκλοφόρησα βγήκα έξω είδα τη μεγαλύτερη έξοδο το Πάσχα, άνοιξαν οι δρόμοι και δεν ήταν μονταζιέρα του Μαξίμου», είπε.

Για την δήλωσή του «go back μαντάμ Μέρκελ»

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν μετανιώνει για την παλαιότερη περίφημη φράση του – πριν γίνει Πρωθυπουργός «go back μαντάμ Μέρκελ».

 «Πιστεύω ότι η Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω. Ηταν απολύτως σωστό το σύνθημα» για να προσθέσει ωστόσο στη συνέχεια: «Οταν όμως γνωρίζεις έναν άνθρωπο προσωπικά, τον βλέπεις αλλιώς. Η καγκελάριος, είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και - τολμώ να πω - ότι είναι ανοιχτόμυαλη. Και το έδειξε αυτό στο προσφυγικό κυρίως».

Το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους.

-Είναι λάθος γιατί οι ληξιπρόθεσμες συνυπολογίζονται και επιπλέον βαίνουν μειούμενες. Το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη άνω του 2% το 2017.


Για τις αποκρατικοποιήσεις

- Αν ήταν δική μας η επιλογή, είμαστε υπέρ συμπράξεων και όχι ιδιωτικοποιήσεων, θα κάναμε αλλιώς. Παραλάβαμε χώρα χρεοκοπημένη, δεν ήταν δική μας επιλογή. Δώσαμε μάχη διαπραγμάτευσης και παραδεχτήκαμε ότι πέσαμε σε τοίχο και το είπαμε και κάναμε εκλογές. Αλλά δεν πουλήσαμε μπιτ παρά. Επαναδιαπραγματευθήκαμε τη συμφωνία για τον ΟΛΠ.

Για τις κατασχέσεις λογαριασμών από την εφορία


Πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι ανεξάρτητη αρχή. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι πρέπει να γίνεται στοιχειώδης έλεγχος. πρέπει να έχουμε μέτρο και να προστατευθούν όσοι έχουν αδυναμία. 


Για τη ΔΕΗ

-Η ΝΔ είχε συμφωνήσει για τη μικρή ΔΕΗ- στην ουσία ήταν η εκποίηση του φιλέτου της ΔΕΗ και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ- των δικτύων, που είναι ο εθνικός πλούτος. Διασφαλίσαμε ότι το 51% των δικτύων θα είναι στον δημόσιο έλεγχο και αποτρέψαμε την προοπτική πώλησης της μικρής ΔΕΗ. Ως κράτος μέλος της ΕΕ είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους κανόνες του ανταγωνισμού. Η ΔΕΗ παράγει το 50% του ρεύματος και πουλάει στο 90%. πρέπει να το πάμε στο 50%. Δεν θα επιλέξουμε νέα λιγνιτικά πεδία, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε το ποσοστό στα υφιστάμενα πεδία. Αναζητούμε τον τρόπο που θα ανταποκριθεί η ΔΕΗ στις δεσμεύσεις που έχουμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Για τον ΕΝΦΙΑ

-Στα αντίμετρα περιλαμβάνεται και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. 

Βερεσέδια ακόμη και για τα φάρμακα

Γι' αυτό δεν πρέπει να υποτιμάτε τα αντίμετρα.

-Εμείς δεν πήραμε μίζες, ούτε θαλασσοδάνεια.

-Αν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα δεν θα υπήρχα όχι ως πολιτικός, αλλά και ως φυσικό πρόσωπο. Ελεγα εκείνη την εβδομάδα ότι δεν ήθελα να βγάλω τη χώρα από το ευρώ, ήθελα να διεκδικήσω μια καλύτερη συμφωνία. 

Για την έξοδο της χώρας στις αγορές

Ας ελπίσουμε ότι οι προβλέψεις μας καθυστερούν για λίγους μήνες. Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση και μετά να βγούμε στις αγορές. 

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δεν τις έχουμε ξεχάσει. Η Βουλή έκανε επιτροπή που έβαλε δημόσια το θέμα, αλλά κάθε πράγμα στην ώρα του και στον καιρό του. Να στέκεται η χώρα στα πόδια της για να διεκδικήσει. 

Για τις μειώσεις στις συντάξεις

Το 40% των μειώσεων στις συντάξεις δεν το έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν στη θέση του οποιοσδήποτε άλλος σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή τί θα έκανε; Θα έδινε στον Σόιμπλε και στη Λαγκάρντ την ευκαιρία να πουν ότι φταίει η Ελλάδα; Θα έφερνε κάτι καλύτερο ο κ.Μητσοτάκης; Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ζητάει εκλογές χωρίς να μας λέει τι θα κάνει. Μας είπαν ότι και τα εργασιακά είναι ιδεοληψία. Κυβέρνησαν 40 χρόνια και τα έκαναν να μην πω πως.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Στις 2 Δεκεμβρίου του 2007 ο Ούγκο Τσάβεζ προκήρυσσε δημοψήφισμα. Αντικείμενο είχε την αλλαγή 69 άρθρων του συντάγματος της Βενεζουέλας.

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που έχει παρακολουθήσει το δημοψήφισμα επέστρεψε φέρνοντας "μηνύματα επαναστατικής αλληλεγγύης".

    Με το Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι η Ε.Ε έχει πολλά να μάθει από την εκλογική διαδικασία.


    Τον Ιούλιο του 2012 η Ρένα Δούρου σκιώδης υπουργός εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ μετέχει σε φόρουμ της παγκόσμιας αριστεράς στο Καράκας.

    Κατορθώνει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να βγάλει φωτογραφία με αγκαλιά με τον Ούγκο Τσάβεζ μαζί με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ήσυχο.

    Το καλοκαίρι του 2013 ο Νίκος Παππάς συνοδευόμενος από τον κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου ταξιδεύει στην Βενεζουέλα με το ιδιωτικό τζετ του Λιβανέζου επιχειρηματία, Μαχέντ Χαλίλ.

    Ο Παππάς αρχικά λέει ότι αντικείμενο ήταν η αγορά κηπευτικών ειδών αλλά μετά από διάψευση του Αρτεμίου παύει να προσπαθεί να το δικαιολογήσει.

    Στις 23 Φεβρουαρίου του 2017 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, αγλαός Τριαντάφυλλος Μηταφίδης βγάζει ομιλία στην Βουλή. Επιτίθεται σε αρθογράφο που έγραψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρότυπο τον Τσάβες και τον Μαδούρο και αναφέρεται στα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.

    Στις 10 Απριλίου ο Δημήτρης Παπαδημούλης προσπαθεί να σταματήσει ψήφισμα της Ευρωβουλής για τις δικτατορικές μεθόδους του καθεστώτος του Μαδούρο. Οι συμπάθειες του Παπαδημούλη στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας άλλωστε είναι γνωστές.

    Τον Απρίλιο του 2013 με μία απροκάλυπτη επέμβαση στα εσωτερικά ξένης χώρας ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε γράψει στο twitter "Η νίκη του Νικ. Μαντούρο στην Βενεζουέλα ήταν μήνυμα ελπίδας και αλλαγής. Οι οπαδοί του δεξιού Καπρίλες μιλούν πάλι για βία και νοθεία. Περαστικά!".

    Στην κηδεία του Τσάβες ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την Βενεζουέλα χώρα που δεν είναι "πειραματόζωο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά δημιουργικό εργαστήριο δημοκρατικής διακυβέρνησης και εθνικής ανεξαρτησίας". Αποδείχτηκε προφητικός.

    Πέντε χρόνια αργότερα το "δημιουργικό εργαστήρι δημοκρατικής διακυβέρνησης" θα σκότωνε δεκάδες διαδηλωτές επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν.

    Και το κόμμα που θαυμάζει το "δημιουργικό εργαστήρι δημοκρατικής διακυβέρνησης" ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε μόκο.

    Το κόμμα που το 2008 έκαψε την Αθήνα για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αδιαφόρησε για την δολοφονία διαδηλωτών από τον δικτάτορα που έχει στηρίξει.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε και πιστεύει στην καλή και την κακή βία. Και η βία του Μαδούρο είναι η καλή βία.
    Ο κύριος όμως λόγος είναι ότι η Βενεζουέλα του Μαδούρο είναι η χώρα μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ.








    ΑπάντησηΔιαγραφή