Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Έκλεισε η συμφωνία Ρωσίας -Τουρκίας για τους S-400: Αλλάζουν όλα στο Αιγαίο;;


της Μαρίνας Νικολάκη
Κατέληξαν όπως όλα δείχνουν σε συμφωνία επί της ουσίας η Ρωσία με τη Τουρκία στο ζήτημα της αγοράς συστοιχιών του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-400.

Πηγές του pronews.gr από τη Μόσχα αναφέρουν πως βρέθηκαν οι «άκρες» για τη χρηματοδότηση της αγοράς που όμως να σημειώσουμε πως  πρόκειται για μια υποβαθμισμένη έκδοση των S 400 με ραντάρ μικρότερης εμβέλειας και περιοριστική δυνατότητα στην ανίχνευση βαλιστικών στόχων.


Πλέον συνεχίζονται οι συνομιλίες που αφορούν την τιμή και την απο κοινού κατασκευή των συστημάτων αυτών, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραμονές της επίσκεψης του Tούκρου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου.

Παρ΄όλα αυτά με τη κίνηση αυτή της Αγκυρας αλλάζουν και οι ισορροπίες στο Αιγαίο.

"Συνεχίζουμε τις συνομιλίες σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους S-400, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής και της απο κοινού κατασκευής" γράφει η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε επίσης ότι η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τύπου S-400 καθώς "πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητες της στην αντιαεροπορική άμυνα".

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αγοράσει η Τουρκία παρόμοια συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "η Τουρκία θα ήθελε να τα αγοράσει από το ΝΑΤΟ, αλλά εκείνες (οι χώρες της Συμμαχίας-σ.σ.) δεν έκαναν κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου