Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ρ.Τ.Ερντογάν προς Ν.Τραμπ: «Θέλω την Β.Συρία, το Β.Ιράκ και το... μισό Αιγαίο»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Με μια ατζέντα που περιλαμβάνει από την Β.Συρία, το Β.Ιράκ μέχρι και το... μισό Αιγαίο πηγαίνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ και θα απαιτήσει από το Ν.Τραμπ να υλοποιηθεί με κάποιο τρόπο έστω και εν μέρει.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει ολική αναθεώρηση των Συνθηκών κάτι που άλλωστε το έχει δηλώσει επισήμως που θα του επιτρέψουν να κάνει μια ανασύσταση όπως την φαντάζεται της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μια ανασύσταση που στόχο έχει τα λεγόμενα «κουρδικά εδάφη» και τις «αποθήκες υδρογνανθράκων» σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο και Β.Ιράκ (σε Κιρκούκ και Μοσούλη).

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να ζητήσουν ανταλλάγματα και «στραβά μάτια» στα όσα διαδραματίζονται στο Αιγαίο με παραβιάσεις και εκδόσεις παράνομων NAVTEX ενώ ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα επιχειρήσει να «νομιμοποιήσει» την διακοίνωση της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας» η οποία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και πρόκειται για επέκταση της χερσαίας επικράτειάς της, ολόκληρη την υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των 6 μιλίων από τα ελληνικά νησιά του ΝΑ Αιγαίου και ανατολικά των ακτών της Κύπρου.

Όμως θα στηριχθεί στο γεγονός ότι και οι ΗΠΑ παρανομούν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο καθώς ούτε αυτές έχουν υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας ακριβώς για να επιχειρούν να κοντράρουν την Ρωσία (αν και στρατιωτικώς αδύνατον, οι Ρώσοι στην Αρκτική είναι κατά πολύ ισχυρότεροι των Αμερικανών) στον Βόρειο Πόλο όπου και κρύβεται μια τεραστίου μεγέθους «υδρογοναθρακαποθήκη».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία αλλά αναμένεται να προσκρούσεις στις σοβαρές αντιρρήσεις των Ελληνοαμερικανών στενών συμβούλων του Ν.Τραμπ και ιδιαίτερα του Ελληνοαμερικανού προσωπάρχη του Ρέινς Πρίμπους.

Οι Τούρκοι έχουν ενοχληθεί από την συνέχιση και αναβάθμιση της εξοπλιστικής ενίσχυσης προς τους Κούρδους από τις ΗΠΑ οι οποίες πλέον τους χορηγούν βαρύ οπλισμό που περιλαμβάνει μέχρι και άρματα μάχης.

Η Άγκυρα εκτός του ότι αποκατά δίπλα σε κουρδόφωνες περιοχές της «βαριές» στρατιωτικές δυνάμεις, ο βαρύς οπλισμός είναι και η αρχή δημιουργίας τακτικού στρατού πλέον ενός κρατικού μορφώματος.

Το ζήτημα του Φ. Γκιουλέν, θα είναι ψηλά στην ατζέντα αλλά εμείς σημειώνουμε ότι αυτό θα γίνει καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Είτε εκδοθεί ο Φ.Γκιουλέν είτε όχι είναι αδιάφορο για τους σχεδιασμούς του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο.

Η διμερούς φύσεως συνάντηση κορυφής είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Λευκό οίκο, στις 7:30 απόψε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου