Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ρωσία και Τουρκία θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς!

Με δηλώσεις του ο CEO της Rostec Sergey Cemezov προανήγγειλε την συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία για την ανάπτυξη του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς.
Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Συνεχίζεται και προωθείται  σε ανησυχητικά επίπεδα η αμυντική συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία.

Μετά την δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πουτιν ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πώληση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία νέες αναφορές από την Ρωσία κάνουν λόγο πλέον για συνεργασία των δύο για την ανάπτυξη ενός μαχητικού 5ης γενιάς!

Σύμφωνα με τον CEO της Rostec Sergey Cemezov η ρωσική αμυντική βιομηχανία εξετάζει πολύ σοβαρά το θέμα συνεργασίας με την Τουρκία για την κατασκευή ενός μαχητικού 5ης γενιάς:


«Η αναγκαία υποδομή υπάρχει ήδη στην Τουρκία σε ότι αφορά την παραγωγή ενός μαχητικού. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καινούργιο και σύγχρονο ταυτόχρονα», είπε πιο συγκεκριμένα ο Cemezov.

Ο Çemezov σημείωσε ότι η συμπαραγωγή  μαχητικού 5της γενιάς μεταξύ της Ρωσίας και Τουρκίας έχει ήδη συζητηθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει την απαραίτητη υποδομή υπενθυμίζοντας πως ήδη κατασκευάζει αεροσκάφη.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα πράγματα υπό το φως όλων αυτών εξελίξεων»

Ο CEO της Rostec έβαλε την ανάπτυξη του νέου μαχητική 5η γενιάς στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών για το Α/Α σύστημα S-400.

«Φτάσαμε στο τέλος των τεχνικών συζητήσεων αναφορικά με το S-400 και το οικονομικό θέμα διευθετείται» για να συνεχίσει:

«Επειδή μόνο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να δώσει δάνειο για διακυβερνητικές συνεργασίες ο Ρώσος και ο τούρκος υπουργός Οικονομικών συνεχίζουν τις επαφές τους γύρω από το ζήτημα».

Ο CEO της Rostec συμπλήρωσε όμως για τις δυσκολίες της συμπαραγωγής των S-400: «Η Ρωσία είναι έτοιμη α παράγει το S-400 μαζί με την Τουρκία υπάρχουν όμως ορισμένα εμπόδια. Υπάρχει έλλειψη σχετικής εμπειρίας εκ μέρους της Τουρκίας στον συγκεκριμένο τομέα και έτσι αυτή η απόπειρα μπορεί να μην αποβεί κερδοφόρα. Δεν θα ήταν σοφό να βάλουμε χρήματα για να πάρουμε κάτι σε μεγάλες ποσότητες. Θα πρέπει το όλο θέμα να εξεταστεί κάτω από όλες τις πτυχές του».

Είναι άγνωστο εάν ο Ρώσος CEO εννοούσε την ανάπτυξη ενός εντελώς νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς με την Τουρκία ή την συνεργασία στο πρόγραμμα του TFX το οποίο ήδη «τρέχει».

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη είναι άκρως ανησυχητική ιδιαίτερα με μια Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε κώμα διαρκείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου