Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Ερωτήματα για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα θέτουν οι ΑΝΕΛ


Τρόπους μπλοκαρίσματος της δημιουργίας του Ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό ψάχνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πληροφορίες έρχονται να προστεθούν στα συνεχιζόμενα «όχι» στις ψηφοφορίες που αφορούν το τέμενος, και μάλιστα απειλούν ευθέως με ένα «νέο Ελληνικό», να δημιουργούν δηλαδή προσκόμματα όπως πράττουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επένδυση του Ελληνικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 20/3/2017, την ώρα που απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες στον Βοτανικό, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρης Καμμένος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας να κατατεθούν στη Βουλή η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου,  η Έκθεση γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η άδεια οικοδόμησης-χρήσης γης και οι πηγές χρηματοδότησης του εν λόγω έργου. Υπενθυμίζεται ότι πληθώρα τέτοιων ερωτήσεων έχουν καταθέσει για το Ελληνικό αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε ομαδικά, είτε μεμονωμένα.

Αυτή την φορά, πάντως, οι αρμόδιοι Υπουργοί που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν άμεσα να απαντήσουν, ενημερώνοντας ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν είναι υποχρεωτική για χώρους άσκησης θρησκευτικής λειτουργίας ενώ η μελέτη επέχει θέση έγκρισης και άδειας δόμησης. Σχετικά με τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα, το αρμόδιο Υπουργείο ενημέρωσε τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων  ότι κατά τις εργασίες υπήρξε επίβλεψη από αρχαιολόγους και δεν εντοπίστηκαν αρχαία.

Με άλλα λόγια, ο αρμόδιος Υπουργός έσπευσε να βάλει «stop» στις επιδιώξεις των βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι λίγες μέρες αργότερα καταψήφισαν τόσο στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όσο και αργότερα στην Ολομέλεια τη διάταξη για την σύσταση ΝΠΙΔ που θα διαχειρίζεται το Ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό.

Υπενθυμίζεται, ότι  τον περασμένο Αύγουστο στη Βουλή το κόμμα του Πάνου Καμμένου είχε πει «όχι» σε άλλη ρύθμιση για το τέμενος, ενώ και το 2015 είχαν διαφωνήσει με τροπολογία που επανακαθόριζε τα πολεοδομικά στοιχεία για την ανέγερσή του

Σε κάθε περίπτωση, η κόντρα ανάμεσα στις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν εξαντλείται στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το 2015 είχαν καταψηφίσει άλλη τροπολογία που παράτεινε την διευκόλυνση της λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής με απαλλαγή από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. 

Επίσης, νομοσχέδια, όπως αυτό της ιθαγένειας, ή για τα ομόφυλα ζευγάρια εγκρίθηκαν κατόπιν της συναίνεσης της αντιπολίτευσης, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφώνησαν και το έδειξαν στην σχετική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου