Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Εγκλωβισμένοι οι πολίτες στο χάος των σκουπιδιών


Απειλείται η δημόσια υγεία με τόσους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανυπόφορη αλλά οι εργαζόμενοι μένουν ακόμα αμετακίνητοι. Η κυβέρνηση μελετά όλα τα μέτρα… 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι συναρμόδιοι υπουργοί πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και μετείχαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει την Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη θα προσπαθήσει με σύναψη ολιγόμηνων συμβάσεων να πείσει τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ - να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Ήδη, από τις 11 Μαΐου είναι γνωστή η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των εργαζομένων στους δήμους και πως οι συμβάσεις αυτές λήγουν τέλη Ιουνίου. Δηλαδή πέρασαν δύο μήνες χωρίς να γίνει τίποτα και τώρα τρέχει η κυβέρνηση να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Δραματικό SOS από το ΚΕΕΛΠΝΟ...

Εκρηκτικό κοκτέιλ με άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία δημιουργούν οι τόνοι σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους των πόλεων σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, που αναμένεται να ανέβουν κι άλλο τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει:

• Η εκτεταμένη συσσώρευση και παραμονή απορριμμάτων εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα σε περιβάλλον αυξημένων θερμοκρασιών.

• Η εκτεταμένη παραμονή σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών, κάποιοι εκ των οποίων μπορούν να επιζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Τα οικιακά απορρίμματα, κυρίως όταν περιέχουν υπολείμματα τροφών, ιδίως νωπών, είναι δυνατό να γίνουν μολυσματικά, όταν παραμένουν αδιάθετα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

• Παρατεταμένη έκθεση των απορριμμάτων σε σωρούς είναι δυνατό να προσελκύσει διάφορα έντομα και τρωκτικά, τα οποία με τη σειρά τους αποτελούν φορείς νοσημάτων. Σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες είναι δυνατή η μετάδοση παθογόνων οργανισμών από ζώα ή/και έντομα φορείς, που έχουν μολυνθεί από αστικά απορρίμματα, στον άνθρωπο μέσω δήγματος ή μόλυνσης τροφών ή νερού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά τα κατωτέρω μέτρα πρόληψης:

1. Το βασικότερο μέτρο πρόληψης είναι η ταχεία και σωστή αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. Εάν αυτή δεν είναι εφικτή συστήνονται:

• Ο προσεκτικός διαχωρισμός του είδους των απορριμμάτων, δηλαδή τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα (χαρτιά, γυαλιά, πλαστικά, κονσέρβες) και να φυλάσσονται στο σπίτι, έως ότου αποκατασταθεί η ορθολογική αποκομιδή των απορριμμάτων.

• Συνιστάται οι άδειες συσκευασίες τροφίμων να ξεπλένονται πριν πεταχτούν.

• Επιπρόσθετα συνιστάται η συλλογή απορριμμάτων σε ανθεκτικές σακούλες, σφιχτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.

2. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ό,τι αφορά στην επαφή του κοινού με τρωκτικά, όπως οι ποντικοί αλλά και με αδέσποτα ζώα, όπως σκυλιά και γάτες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μετάδοσης μικροβίων στον άνθρωπο.

3. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγεται η επαφή ή η προσέγγιση των ζώων τους σε σωρούς απορριμμάτων.

Συναγερμός και στο Υγείας...

Και το υπουργείο Υγείας με επείγον έγγραφό του που κοινοποιείται στους δήμους επισημαίνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία από τη συνεχιζόμενη μη αποκομιδή των σκουπιδιών και ζητά ειδικότερα την αποκομιδή από «ευαίσθητους χώρους» όπως νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, γηροκομεία και ταυτόχρονα την απολύμανση των κάδων.

Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι...

Οι συμβασιούχοι των δήμων θα απέχουν από την αποκομιδή των σκουπιδιών και το σαββατοκύριακο, ενώ από τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με αποκλεισμούς σε αμαξοστάσια δήμων και ΧΥΤΑ.

Η κατάσταση αναμένεται να είναι εκρηκτική τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους αποφάσισε ως την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Ιουνίου, τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των δήμων της χώρας, να μην κυκλοφορήσει κανένα απορριμματοφόρο, να συνεχιστεί ο αποκλεισμός των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και την αποχή από κάθε είδους υπερωριακή απασχόληση, δράσεις που ουσιαστικά οδηγούν σε παράλυση του τομέα καθαριότητας των δήμων.

Πολιτική αντιπαράθεση...

Παράλληλα, όμως, μαίνεται ο πόλεμος για το ποιοι έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλος να επιρρίπτει τις ευθύνες «στους προηγούμενους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, επισήμανε αφενός τις ευθύνες της κυβέρνησης, και αφετέρου πήρε αποστάσεις από την επιλογή των εργαζομένων να αφήσουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

«Ο κ. Τσίπρας, μαζί με όλους τους Έλληνες, εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ - ΟΤΑ. Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι δήμαρχοι...

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έδωσε προθεσμία στο υπουργείο Εσωτερικών έως την ερχόμενη Τρίτη 27 του μήνα, για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για το μέλλον των συμβασιούχων, ενώ την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «Δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι θα βρούμε τη λύση. Θα πρέπει να τη βρει η κυβέρνηση. Να βρει έναν νομοθετικά τρόπο, ώστε να τερματισθεί αυτή η κατάσταση. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ακόμη και επιστροφή των δεδουλευμένων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου