Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ο οίκος Moody's αναβαθμίζει την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου


Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβαθμίζει την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου για καταθέσεις σε ευρώ και συνάλλαγμα σε Caa1 από Caa2 και τη διαβάθμιση για μη εξασφαλισμένο EMTN σε (P)Caa1.

Ο οίκος προχώρησε στην αναβάθμιση , λόγω, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, της βελτίωσης των χρηματοοικονομικών της δεδομένων, κυρίως της κερδοφορίας, της ποιότητας ενεργητικού, της κεφαλαιακής της βάσης και της ρευστότητας της Τράπεζας Κύπρου.

Ο ορίζοντας παραμένει θετικός, καθώς ο οίκος αναμένει αλλαγές τους επόμενους 12 με 18 μήνες στις υποχρεώσεις της Τράπεζας, με έκδοση χρέους. Επίσης, αναμένει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα είναι οριακά κερδοφόρα το 2017, μετά την επιστροφή της σε κερδοφορία το 2016 για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία.

Ο οίκος σημειώνει επίσης τη βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού της, καθώς οι αναδιαρθρώσεις δανείων και οι πωλήσεις εξασφαλίσεων ενισχύονται από την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη.

Στην ανακοίνωση του ο οίκος αναφέρει τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 40% το πρώτο τρίμηνο του 2017 από 53% τον Δεκέμβριο του 2014. Σημειώνει ότι ο δείκτης κάλυψης αυξήθηκε στο 53,6% τον Μάρτιο του 2017 από 38,2% τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο οίκος αναφέρει ότι τα CET1 της Τράπεζας ανήλθε στο 14,4% τον Μάρτιο ενώ η ρευστότητα της βελτιώθηκε με εξάλειψη του ELA και έκδοση χρέους, που σηματοδότησε την επιστροφή της στις αγορές.
Επίσης, ο οίκος Moody's σημειώνει ότι σε περίπτωση έκδοσης αξιογράφων 500 εκατ. ευρώ, αυτό θα αυξήσει κατά μια βαθμίδα το αξιόχρεο της τράπεζας.
Ο οίκος θα αναβαθμίσει περαιτέρω την τράπεζα σε περίπτωση βελτίωσης των χρηματοοικονομικών δεικτών ή έκδοσης χρέους.
Θα συμβεί το αντίθετο, προστίθεται, αν η κυπριακή οικονομία αλλάξει πορεία ή αν ο ρυθμός των αναδιαρθρώσεων μετριαστεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου