Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Αυστριακός ΥΠΕΣ: Ζητάει σκληρότερη νομοθεσία για την ασφάλεια από τις τρομοκρατικές επιθέσειςΟ ίδιος θα μπορούσε να το κάνει θέμα του προεκλογικού αγώνα (σ.σ. για τις πρόωρες αυστριακές βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου), "όμως δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια τακτικής καθώς πρόκειται για την ασφάλεια της Αυστρίας", τονίζει σε σημερινές δηλώσεις του στην εφημερίδα "'Εστεραιχ" ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ζητώντας ταυτόχρονα να υπάρχει συντονισμένη βίντεο-επιτήρηση, "ώστε σε δεδομένη περίπτωση να μπορεί να ανατρέξει κανείς στο υλικό από τις κάμερες".

Οπως γράφει η εφημερίδα, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών δεν θέλει να περιμένει πολύ για τους νέους νόμους που αφορούν την αστυνομία και οι οποίοι προβλέπουν, πέραν της συντονισμένης βίντεο-επιτήρησης, την καταγραφή όλων των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στα σύνορα της Αυστρίας.

Και αυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος, "για να είναι δυνατό σε δεδομένη περίπτωση να μπορεί να ανατρέξει κανείς στα στοιχεία και να διαπιστώσει τα επίπεδα κινήσεων εγκληματιών και εν δυνάμει τρομοκρατών".

Η "βιασύνη" αυτή του υπουργού Εσωτερικών είναι, σύμφωνα με την "Εστεραιχ", κατανοητή, καθώς στην Αυστρία ζουν 300 αποκαλούμενοι "απειλούντες", οι οποίοι έχουν επιστρέψει και πάλι από τον πόλεμο στη Συρία.

Ο Σομπότκα αναφέρει στις δηλώσεις του πως εάν οι ειδικοί της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος καταστήσουν σαφές ότι υπάρχουν σοβαρά κενά σε αυτούς τους τομείς, ο ίδιος πρέπει να αναλάβει δράση, και, καθώς η πρόσφατη επίθεση στο Λονδίνο έχει αυξήσει την πίεση στους πολιτικούς, πρέπει κανείς να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος.

Κατά την άποψή του, είναι απάνθρωπο το να ισχυρίζεται κανείς πως είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να πεθάνει κανείς σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, από ότι σε μία τρομοκρατική επίθεση.

Ο ίδιος αναφέρει στην εφημερίδα πως αυτή τη στιγμή το υπουργείο του βρίσκεται σε επαφή με τους διοργανωτές μεγάλων εκδηλώσεων, για την επεξεργασία μαζί τους νέων μέτρων ασφάλειας.

Σε πρώτες δηλώσεις του προχθές, μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Λονδίνο, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει πως η τρομερή είδηση από το Λονδίνο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, ενώ ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η τακτικότητα των επιθέσεων, αλλά θα πρέπει να παρθούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να αντιμετωπιστεί από κοινού και με όλες τις δυνάμεις, η τρομοκρατία στην Ευρώπη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου