Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες
«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Αλ Αμπάντι: Tο Ιράκ δεν θα πάρει θέση στη διαμάχη των χωρών του Κόλπου με το Κατάρ


Δεν συντάσσεται το Ιράκ με κάποια πλευρά στη διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στις χώρες του Κόλπου και του εμιράτου Κατάρ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι.

«Δεν είμαστε μέρος αυτών των διαφορών, εξακολουθούμε να διατηρούμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες», τόνισε ο ιρακινός πρωθυπουργός σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βαγδάτη.

Ο Αμπάντι δεν σχολίασε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ένα από τα στοιχεία της κρίσης αυτής ήταν τα χρήματα που πλήρωσε τον Απρίλιο το Κατάρ στις σιιτικές οργανώσεις του Ιράκ, που έχουν τη στήριξη του Ιράν, ώστε να απελευθερώσουν μέλη της βασιλικής οικογένειας που είχαν απαχθεί στο Ιράκ το 2015.


Επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει στον έλεγχο της παραμεθόριας περιοχής με την Συρία σε συντονισμό με τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, προέδρου της Συρίας, χώρα σύμμαχο του Ιράν.

«Έχουμε επικοινωνίες με την συριακή κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε τα ανατολικά τμήματα της Συρίας και έχουμε έναν στόχο, που είναι η συντριβή του Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε ένοπλες οργανώσεις να περνούν τα σύνορα από το Ιράκ στην Συρία, σε μια προφανή αναφορά σε σιιτικές πολιτοφυλακές που φέρουν την στήριξη του Ιράν και πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ.

«Η είσοδος στην Συρία θα δημιουργήσει διεθνείς επιπλοκές που δεν χρειαζόμαστε», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters
Πηγή3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου