Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Βενεζουέλα: 100 μέρες στους δρόμους οι πολίτες (βίντεο)


«Η μεταφορά του Λεοπόλδο στο σπίτι μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», δηλώνουν οι διαδηλωτές.

Η μεταφορά του ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ από τη φυλακή σε κατ' οίκον περιορισμό, ήταν η είδηση που κυριάρχησε στα διεθνή Μέσα τις προηγούμενες 48 ώρες. Την Κυριακή, το κίνημα εναντίον του προέδρου Νίκολας Μαδούρο συμπλήρωσε 100 ημέρες, γεγονός που το καθιστά ένα εκ των κορυφαίων ιστορικά.

Εκατό ημέρες στους δρόμους έκλεισαν οι διαδηλωτές εναντίον του Μαδούρο, εμφανίζοντας τιτάνια επιμονή στο αίτημά τους για εκλογές και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ώστε η χώρα να απεγκλωβιστεί από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Η πείνα, ο αποκλεισμός, οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά διαβίωσης, η βία της εξουσίας του Μαδούρο και ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης, έχουν προκαλέσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία της Βενεζουέλας.


Χιλιάδες πολίτες ξεχύνονται καθημερινά στους δρόμους και συγκρούονται με τις δυνάμεις της αστυνομίας και τον στρατό. Παρ' ότι οι νεκροί είναι δεκάδες και οι τραυματίες χιλιάδες, παρ' ότι η βία της αστυνομίας και των αρχών έχει εξελιχθεί σε κανονική πολεμική σύρραξη, παρ' ότι ο Μαδούρο απειλεί με ακόμη χειρότερα μέτρα, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού δείχνει αποφασισμένο να διεκδικήσει το μερίδιό του στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και να αξιώσει περισσότερη δημοκρατία, ελευθερία και αξιοκρατία.

Τις εκατό αυτές ημέρες, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε τουλάχιστον 90 άτομα. Παρόλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, ντυμένοι στα κόκκινα και άσπρα και με τις σημαίες της Βενεζουέλας στα χέρια, κατακλύζουν τους δρόμους και ζητούν δικαιοσύνη και σεβασμό από την ηγεσία. Ζητούν την παραίτηση του Νίκολας Μαδούρο και τη διεξαγωγή εκλογών. Η αστυνομία τους επιτίθεται, οι συγκρούσεις καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στις μεγάλες πόλεις, την ίδια στιγμή που συμμορίες, αλλά και απλός κόσμος που αναζητά τροφή και άλλα αγαθά, λεηλατεί, καταστρέφει και πυρπολεί.

Από τις αρχές Απριλίου, έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άτομα και έχουν τραυματιστεί χιλιάδες, ενώ μηχανοκίνητες αρμάδες της αστυνομίας σαρώνουν κάθε στενό και κάθε δρόμο στην πρωτεύουσα Καράκας και στις άλλες μεγάλες πόλεις. 

«Δεν τα παρατάμε. Η μεταφορά του Λεοπόλδο στο σπίτι του μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», δηλώνει ένας διαδηλωτής, εκδράζοντας την αποφασιστικότητα του ιδίου και των συντρόφων του σε αυτόν τον δύσκολο και αιματοβαμμένο αγώνα.

Ο Μαδούρο έχει δημιουργήσει μία επιτροπή υπεράνω του κοινοβουλίου, η οποία επιχειρεί να ξαναγράψει το σύνταγμα και τους νόμους, καθιστώντας εαυτόν πανίσχυρο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου