Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Στο 4,625% το επιτόκιο στο νέο ελληνικό 5ετές ομόλογο - Αντλήθηκαν 3 δισ.€ με προσφορές 7 δισ.


Με κουπόνι (τοκομερίδιο) 4,375%   και την απόδοση (συνολικό επιτόκιο) για τους αγοραστές να κινείται στο 4,625%, έκλεισε στις 16.00 το βιβλίο προσφορών για το πρώτο πενταετές ομόλογο που εξέδωσε η Ελληνική Δημοκρατία από το 2014.

Συγκριτικά το ετήσιο κουπόνι στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου που είχε επιχειρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά είχε τότε διαμορφωθεί τότε στο 4,75% και η απόδοση στο 4,95%.

Βέβαια οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δανείζονται πολύ φθηνότερα. Για παράδειγμα, σήμερα πλέον η Πορτογαλία δανείζεται για το 5ετες ομόλογό της με 1,4%, η Ιταλία και η Μάλτα κάτω από 1%, ενώ χώρες εκτός της Ευρωζωνης όπως η Πολωνία με 2,8% και η Ρουμανία με 2,7%.

Όπως όμως σημειώνουν διεθνείς αναλυτές η απόδοση των ελληνικών ομολόγων, μετά το πρώτη αυτή επιτυχημένη απόπειρα, και εάν οι συνθήκες της ελληνικής οικονομίας παραμείνουν τουλάχιστον σταθερές αναμένεται να αποκλιμακωθεί ραγδαία το επόμενο χρονικό διάστημα.  

Νωρίτερα, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα πέτυχε να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου. Μάλιστα, όπως μεταδίδει η υπηρεσία της Thomson Reuters IFR, η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου ορίζεται στο 4,625%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Reuters, οι προσφορές τόσο για τη νέα έκδοση, όσο και για την πρόταση ανταλλαγής και επαναγοράς των ομολόγων που λήγουν το 2019 ξεπέρασαν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου