Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Ε. Φωτονιάτα: «Έξι κτιριακά έργα στην Ήπειρο ύψους 6,5 εκ. ευρώ»


Την υλοποίηση έξι σημαντικών έργων στην Ήπειρο ανακοίνωσε η ειδική γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, αρμόδια για θέματα ΕΣΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στο epiruspost.gr.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευγενία Φωτονιάτα ανακοίνωσε ότι πρόκειται για έργα αναβάθμισης δημοσίων κτιριακών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα αφήσουν θετικό αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Ηπείρου. Πρόκειται για τα εξής δημόσια κτίρια της Ηπείρου:

- στον Δήμο της 'Αρτας, η Αναπαλαίωση και αξιοποίηση Διατηρητέου Κτιρίου Δημαρχιακού Καταστήματος «Ιστορικό Δημαρχείο 'Αρτας». Πρόκειται για αναπαλαίωση ενός διατηρητέου κτηρίου που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας.
- Στο Δήμο Ιωαννιτών, ενσωμάτωση του χώρου των παλαιών στρατιωτικών φυλακών στον αστικό ιστό ως κέντρο παροχής αστικών εξυπηρετήσεων.
- Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, ο Πολυχώρος Συνάθροισης Κοινού και Προβολής Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς Δήμου Ν. Σκουφά.
- Στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, η μετατροπή του υφιστάμενου δημοτικού σχολείου πηγών 'Αρτας σε ενεργειακά ευφυές πολιτιστικό κέντρο, σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
- Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, η βιοκλιματική αναβάθμιση του πρώην Δημαρχείου Αγνάντων.
- Στο Δήμο Δωδώνης, το έργο ανάπλασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου της παραποτάμιας περιοχής στον οικισμό Τύρια Μπαουσιών ώστε να αποκτήσει τη μορφή πάρκου αναψυχής.


Η κυρία Φωτονιάτα στη συνέντευξή της είπε ακόμη ότι για την καλύτερη ανταπόκριση σε επίπεδο ταχύτητας και ποιότητας των Δήμων προχωρά η εκπαίδευση στελεχών δήμων σε θέματα ΕΣΠΑ μέσω τηλεκπαίδευσης και σεμιναρίων επί τόπου. Ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης πάνω από 2800 υπάλληλοι και δεκάδες πολιτικά στελέχη (δημοτικοί σύμβουλοι, συνεργάτες δημάρχων). Έχουν χορηγηθεί πάνω από 600 άδειες χρήσεις σε στελέχη δήμων, από 175 δήμους. Ακόμη, συστήθηκε Ενιαίο Γραφείο της ΜΟΔ για την υποδοχή των αιτημάτων και των ερωτημάτων των δήμων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, το ΟΤΑsupport. Από τον Μάιο του 2016 που ξεκίνησε το γραφείο τη λειτουργία του, έχουν απευθυνθεί στη ΜΟΔ δεκάδες δήμοι, το 1/3 περίπου των οποίων είναι μικροί νησιωτικοί ή ορεινοί.

Η ΜΟΔ έχει ανταποκριθεί στο σύνολο αυτών των αιτημάτων. Από το καλοκαίρι του 2016 υποστηρίζονται τοπικές πρωτοβουλίες για το σχεδιασμό πολυμερών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών παρεμβάσεων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αξιοποίηση άλλων πόρων. Έχει ξεκινήσει η υποστήριξη 4 τέτοιων μεγάλων projects, σε Θεσσαλονίκη, Αχέροντα, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τεκμηρίωση για σχεδιασμό Δικτύου Επισκέψιμων Ναυαγίων στο Αιγαίο ενώ υποστηρίζονται οι Δήμοι και στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων για τα Κέντρα Κοινότητας, τη στήριξη των ρομά, και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου