Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ελληνικό ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: «Είστε θεομπαίχτες και θρασύτατοι» - «Αφρίζουν» οι Τούρκοι με τον Ν.Κοτζιά

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Το ελληνικό ΥΠΕΞ άμεσα απάντησε στην θρασύτατη λεκτική επίθεση της Άγκυρας κατά του Έλληνα υπουργού Ν.Κοτζιά και στην κυνική ομολογία του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου που χαρακτήρισε «ανόητο το αίτημα για κατάργηση του "δικαιώματος" μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα»!

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Στράτου Ευθυμίου στην σημερινή επιθετική δήλωση του Τούρκου ομολόγου του και την επίρριψη ευθυνών του ναυαγίου της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Ευθυμίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εν λόγω δήλωση τόνισε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει "εποικοδομητικό πνεύμα" την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Κραν Μοντανά».


Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ επισήμανε επίσης ότι «η νέα κυνική ομολογία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο των χθεσινών δηλώσεών του από την Ακτή Ελεφαντοστού, ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια "ανόητη πρόταση" που προέβλεπε κατάργηση του "δικαιώματος" μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών» όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουδέποτε στην γεωπολιτική Ιστορία κράτος επέδειξε τέτοιο θράσος. Η ομολογία των Τούρκων σαφώς αναφέρει ότι επί της ουσίας η προτεινόμενη «λύση» ήταν μόνο η εφαρμογή ενός σχεδίου της Άγκυρας για άμεση κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργίας ενός τουρκικού προτεκτοράτου.

Η Άγκυρα λοιπόν, εγκαλεί τον Έλληνα ΥΠΕΞ επειδή αρνήθηκε να παραδώσει κομμάτι του Ελληνισμού. Έχουν ξεπεράσει κάθε όορο πλέον οι «πασάδες».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου