Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Συμφωνία μεταξύ Ιράν-Ιράκ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας


Ο ιρανός υπουργός Άμυνας Χοσέιν Ντεγάν και ο ιρακινός ομόλογός του Ερφάν αλ-Χιγιάλι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης που καλύπτει επίσης τη συνοριακή ασφάλεια, την επιμελητεία και την εκπαίδευση, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Η διεύρυνση της συνεργασίας και η ανταλλαγή εμπειριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, η συνοριακή ασφάλεια και η εκπαιδευτική, επιμελητειακή, τεχνική και στρατιωτική υποστήριξη περιλαμβάνονται στις πρόνοιες αυτού του μνημονίου», ανέφερε το IRNA μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Τεχεράνη.

Οι σχέσεις Ιράν-Ιράκ έχουν βελτιωθεί μετά την ανατροπή του μακρόχρονου εχθρού του Ιράν, Σαντάμ Χουσέιν, το 2003 και την άνοδο στην εξουσία του Ιράκ μιας κυβέρνησης υπό τους σιίτες. Το Ιράν είναι κυρίως ένα σιιτικό έθνος.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει ανησυχίες για αυτό που θεωρεί πως συνιστά αυξανόμενη επιρροή του Ιράν στις συγκρούσεις στη Συρία, στην Υεμένη και στο Ιράκ, όπου συμμαχεί με σιίτες μαχητές.

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Ιράν και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξηθεί μετά την εκλογή του Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί συχνά την Τεχεράνη ότι υποστηρίζει οργανώσεις μαχητών και αποσταθεροποιεί την περιοχή.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο Τραμπ είπε πως οι νέες απειλές προέρχονται από «καθεστώτα παρίες όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και η Συρία και τις κυβερνήσεις που τα χρηματοδοτούν και τα υποστηρίζουν».

Ο στρατός των ΗΠΑ κατηγορεί το Ιράν ότι τροφοδοτεί τη βία στο Ιράκ χρηματοδοτώντας, εκπαιδεύοντας και εξοπλίζοντας παραστρατιωτικούς. Το Ιράν το αρνείται, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη βία στην παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου