Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Συρία:Αεροπορικές επιδρομές στην ανατολική Γούτα - Συνεχόμενοι βομβαρδισμοί


Μη κυβερνητική οργάνωση ανακοίνωσε πως η Συριακή πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε εναέριες επιδρομές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «η Πολεμική Αεροπορία του καθεστώτος έπληξε έξι φορές περιφερειακούς τομείς της πόλης Άιν Τάρμα και δύο φορές το κέντρο και την περιφέρεια της πόλης Ντούμα».

Το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και στηρίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, δεν έκανε λόγο για θύματα.

Τα φιλοκυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται αντιμέτωπα εδώ και πολλές εβδομάδες με τους αντάρτες κοντά στην Άιν Τάρμα, που συνδέει την ανατολική Γούτα με τη συνοικία Τζόμπαρ της συριακής πρωτεύουσας, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων.


Βομβαρδισμοί έπληξαν επίσης σήμερα την περιφέρεια της πόλης Τζίσριν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Ρωσία, σύμμαχος της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε την επίτευξη μιας συμφωνίας εκεχειρίας με «μετριοπαθείς» ομάδες ανταρτών στην ανατολική Γούτα, μια περιοχή που πολιορκείται και βομβαρδίζεται τακτικά εδώ και τέσσερα χρόνια από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο στρατός ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι σταματά τις μάχες σε «περιοχές» αυτού του προπυργίου των ανταρτών, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως «θα απαντήσει κατάλληλα σε κάθε παραβίαση» της κατάπαυσης του πυρός.

Ωστόσο, καμία ομάδα ανταρτών στην ανατολική Γούτα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή της στην κατάπαυση του πυρός.

Η περιοχή αυτή αποτελεί μία από τις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που προβλέπεται να εγκαθιδρυθούν μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ρωσία και το Ιράν --σύμμαχοι της κυβέρνησης του Άσαντ-- και η Τουρκία --που υποστηρίζει τους εξεγερμένους-- για την επίτευξη μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε τον Μάιο, δεν κατέστη δυνατό να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι σήμερα λόγω διαφωνιών για τα μέσα τήρησης της εκεχειρίας.Η ανατολικά Γούτα είναι η δεύτερη ζώνη αποκλιμάκωσης που εγκαθιδρύεται, έπειτα από εκείνην στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ισχύει κατάπαυση του πυρός από τις 9 Ιουλίου. Οι άλλες δύο είναι η επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτικά) και ένα μέρος της επαρχίας Χομς (κέντρο). Περισσότεροι από 330.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, το 2011, του πολέμου στη Συρία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου