Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η Αλβανία σε ενεργειακή κατάρρευση;


Πριν από λίγες εβδομάδες, τα ΜΜΕ προσκείμενα του πρωθυπουργού, κατηγόρησαν τον τεχνικό διευθυντή της Αλβανικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (KESH ), που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, ότι δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, δεδομένου ότι η εγχώρια παραγωγή  έχει φθάσει στο τελικό σημείο.


Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, γράφει το δημοσίευμα, παρουσιάσθηκε από τα ΜΜΕ που τον υποστηρίζουν ως «σωτήρα», που υπέγραψε για τη διοχέτευση  στην KESH για τον μήνα Αύγουστο 22,4 εκατομμύρια ευρώ για αναζήτηση νέων πόρων.


‘Αλλά έφυγαν οκτώ ημέρες και η μεγάλη ξηρασία έχει παραλύσει τις υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις στη χώρα και απομένει τώρα η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως ύστατη ανάγκη για τη χώρα.


Ωστόσο, είναι αλήθεια, τα χρήματα του ποσού των 22,4 εκατομμυρίων του Ράμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία όμως δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την πίστωσή του.



Προς το παρόν, η εγχώρια παραγωγή καλύπτει λιγότερο από το 20% των αναγκών και ο αριθμός αυτός μειώνεται κάθε ημέρα ξηρασίας.


Επίσημες πηγές αναφέρουν ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ακόμη δεν απάντησε στο αίτημα της Αλβανίας, αν και έχει κατατεθεί πριν από είκοσι ημέρες.


Η Αλβανική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που θα λάβει το έν λόγω  δάνειο θα σπεύσει επειγόντως σε αγορά  ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικούς φορείς.

(syri.net)
http://www.echedoros-a.gr/2017/08/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου