Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Moody's: Θετική η αξιολόγηση της πιστωτικής επέκτασης του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος


Θετικά αξιολογεί ο οίκος Moody's την πιστωτική επέκταση των κυπριακών τραπεζών.

Στην πιστωτική ανασκόπηση που εξέδωσε σήμερα ο οίκος, σημειώνεται αυξημένη ζήτηση δανείων, ειδικά οικιστικών και επιχειρηματικών, που γίνεται στην έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Κεντρικής Τράπεζας. Ο οίκος Moody's υποδεικνύει ότι «η αύξηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, επειδή θα υποστηρίξει την παραγωγή εσόδων, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των κερδών πριν από τις προβλέψεις που καταγράφουν πτώση και θα ενισχύσουν τους αδύναμους ισολογισμούς».

Οι τράπεζες, προστίθεται, αναμένουν ότι η ζήτηση για δάνεια από μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες και για οικιστικούς σκοπούς, θα αυξηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017 και αναμένουν ότι δεν θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις και οι όροι δανεισμού που έγιναν πιο αυστηροί το 2014 και πλέον έχουν σταθεροποιηθεί.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι η ζήτηση για οικιστικά δάνεια αυξάνεται, καθώς ανακάμπτει η αγορά ακινήτων, με τις άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017 να φτάνουν στο ψηλότερο σημείο από την εποχή της τραπεζικής κρίσης του 2013.

«Αναμένουμε ότι ο όγκος των νέων δανείων φέτος, θα είναι ο μεγαλύτερος από το 2013», σημειώνει ο οίκος Moody's.

Προστίθεται ότι τα νέα δάνεια, εξαιρουμένων των αναδιαρθρώσεων, φτάνουν συνολικά το 1,6 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, ποσό ίσο με το 67% των νέων δανείων του 2016.

Τέλος, σημειώνεται ότι για τις κυπριακές τράπεζες που αξιολογεί ο οίκος Moody's, τα προβληματικά δάνεια ανέρχονταν στο 48% του συνολικού δανεισμού τον Δεκέμβριο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή2

1 σχόλιο:

  1. Χαίρετε,
    Είμαι ο Δρ Ben Peterson, ένας δανειστής ιδιωτικών δανείων ο οποίος δίνει δάνεια ευκαιρίας ζωής. Βρίσκεστε σε οποιεσδήποτε οικονομικές δυσκολίες; Χρειάζεται ένα δάνειο για την εξυγίανση του χρέους, με ποσοστό κατασκευής 2%, δάνειο για ακίνητα, αναχρηματοδότηση, προσωπική, επιχειρηματική χρήση ή χρήματα έκτακτης ανάγκης; Είστε ένας επιχειρηματίας ή γυναίκες που σκέφτονται να επεκτείνουν την επιχείρησή σας προσφέροντας δανεισμό όλων των τύπων. Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω (24hoursloanservices@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή