Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Νέα κύματα μεταναστών από την Αφρική


Ως το πρωί της Κυριακής 06/08/2017, οπότε και έφθασαν στη Λέσβο και τη Χίο άλλοι 129 παράτυποι  μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και μη, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου φθάνει πλέον τις 15.258 άτομα και συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα τα 62.206 άτομα. 

Δεδομένου ότι τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μπορούν να φιλοξενήσουν περί τα 7.450 άτομα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει αποφανθεί πώς σκέπτεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα  «υπερκορεσμού» των δομών φιλοξενίας, αλλά και τον εν γένει αργό ρυθμό προόδου των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Κι αυτό παρά τη διαπίστωση του ίδιου του κ. Μουζάλα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι «τα πράγματα στα νησιά δεν πηγαίνουν καλά».

Πράγματι, οι εθνικότητες των ατόμων που φθάνουν τους τελευταίους μήνες από την Τουρκία έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν. Δεν πρόκειται πλέον για πρόσφυγες (π.χ. από Συρία, Ιράκ) αλλά για παράτυπους μετανάστες και δη στη συντριπτική πλειονότητά τους από Αφρικανικές Χώρες, με το νησί της Λέσβου να είναι αυτό που δέχεται το μεγαλύτερο ποσοστό Αφρικανών, σύμφωνα με τα σχετικά στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου