Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Συρία: Η σειρά της al-Qaeda – Μεγάλη επίθεση ρωσικών και συριακών δυνάμεων για την εξόντωση των τελευταίων τρομοκρατών


Έρχεται η σειρά της al-Qaeda στη Συρία, καθώς ο συριακός Στρατός με την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας πλησιάζει στο τελευταίο οχυρό που διατηρεί η οργάνωση στην ανατολική Χάμα.

Μετά και την εξόντωση της οργάνωσης ουσιαστικά το σύνολο της συριακής επικράτειας  θα έχει απελευθερωθεί.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες επιχειρήσεις οι οποίες στόχευαν απλώς στην διακοπή των γραμμών ανεφοδιασμού της οργάνωσης (και της παραφυάδας της,  της Hay’at Tahrir Al-Sham HTS) το συριακό γενικό Επιτελείο αποφάσισε την έναρξη επιχείρησης  για την οριστική εκδίωξή της από την επαρχία και συνολικά από το συριακό έδαφος.

Έτσι κύριος στόχος είναι η οχυρή θέση της HTS στο Al-Rahjan..

Η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας καθώς βρίσκεται  επάνω στην οδό Ithriya-Khanasser μεσω της ποία ανεφοδιάζεται το Χαλέπι.

Από την έναρξη της μεγάλης αυτής επιχείρησης  πριν λίγες ημέρες οι συριακές δυνάμεις έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν αρκετά χωριά και μικρότερες πόλεις ερχόμενες σε πολύ κοντινή απόσταση με την Al-Rahjan για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην πολύπαθη αυτή χώρα. 

Το επόμενο βήμα του συριακού Στρατού και των ρωσικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την επιχείρηση είναι έναρξη επίθεσης στην πόλη Shakousyah, η οποία αφού καταληφθεί  στη συνέχεια θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική επίθεση στην Al-Rahjan.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου