Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η Τουρκία δίνει στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες αμερικανικών βάσεων στην Συρία


«Παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν μέρος στην επιχείρηση της Ράκκα μαζί με την τρομοκρατική οργάνωση του YPG, στέλνοντας εκατοντάδες όπλα και πυρομαχικά με TIR στα βόρεια της Συρίας», γράφει η τουρκική εφημερίδα ‘Γενί Ακίτ’, ενώ παράλληλα δημοσιεύονται δορυφορικές φωτογραφίες από την δραστηριότητα στις αμερικανικές αυτές βάσεις.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Παρασκευή τηλεφωνική  συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα παραχωρήσει άλλα όπλα στην YPG, αλλά οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι συνεχίζεται η δραστηριότητα του Πενταγώνου στη βόρεια Συρία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες αποκάλυψαν ότι τα ελικόπτερα έχουν αυξηθεί στην αμερικανική βάση στο χωριό Χαράμπ Ισκ. Νέες εγκαταστάσεις  έχουν προστεθεί στις προηγούμενες.


Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι δορυφορικές εικόνες έχουν ένα λευκό σημείο,  το οποίο είναι κάλυμμα, ίσως για λόγους ασφαλείας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ίδρυσαν τη βάση τον Μάρτιο του 2016. Η Ουάσιγκτον έχει μια μεγαλύτερη αεροπορική βάση εκτός αυτής στο Χαραμπ Ισκ στη Βόρεια Συρία. Είναι η βάση Ρουμέιλαν, στα βορειοανατολικά της Χασάκα, που χτίσθηκε τον Οκτώβριο του 2015, είναι αρκετά μεγάλη και σε αυτήν προσγειώνονται και μεταφορικά αεροσκάφη.

Το Πεντάγωνο παρέδωσε στο YPG όπλα μέσω των ιρακινών συνόρων, ορισμένα, όμως, μεταφέρθηκαν στη βάση Ρουμέιλαν με αεροπλάνα.

Εκτός από τις δύο αεροπορικές βάσεις, οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα στρατεύματα σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες.

Η κρίση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον για τη δραστηριότητα της κουρδικής οργάνωσης YPG συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια και είναι μία από τις χειρότερες ιστορικές περιόδους που άρχισε από την εποχή του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί με την έλευση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Τουρκία, Ρωσία και Ιράν έχουν κηρύξει, από τις αρχές του έτους,  ζώνες  ασφάλειας και επιτεύχθηκε η κατάπαυση του πυρός  στις περιοχές  των ζωνών, στη χώρα του εμφυλίου πολέμου.

Τώρα η προσοχή είναι στραμμένη στη διοργάνωση μιας συνάντησης στη Γενεύη που θα γίνει στα τέλη του μήνα, σχετικά με το μέλλον της Συρίας.'

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο
Πηγή2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου