Μπορείτε να μας βρείτε σε ένα ιστολόγιο για την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ένα ιστολόγιο για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 3.Με τιμή,
Πελασγός και συνεργάτες


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Η "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ" ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ.. ΣΥΝΤΟΜΑ...


«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο! Είχε πάντα το Βασιλιά του, το στρατό του, το κάστρο του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι»

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ρόδος: Αυξήθηκε η ζήτηση εργασίας στο νησί


Με πολύ θετικά μηνύματα έκλεισε το 2017 και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην Ρόδο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, η ζήτηση εργασίας, ακολουθώντας την αύξηση που σημειώθηκε στον Τουρισμό, κινήθηκε πολύ θετικά.

«Πράγματι η Ρόδος σημείωσε αύξηση στις αφίξεις και στην τουριστική κίνηση. Αυτό βοήθησε και την αγορά εργασίας στα ξενοδοχεία. Παρ’ όλα αυτά, ορισμένοι (ευτυχώς πολύ λίγοι) ιδιοκτήτες άφησαν τους εργαζόμενους χωρίς να τους έχουν πληρώσει άδειες και επιδόματα. Ωστόσο είναι πολύ λίγες πλέον αυτές οι περιπτώσεις και αφορούν τους γνωστούς…. ‘συνήθεις υπόπτους’ στο νησί. Δεν σημειώθηκαν φέτος πολλά προβλήματα. Εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλοι θα έχουν εξοφληθεί.

Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και για το νέο έτος. Με δεδομένο ότι ανοίγουν τρεις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στη Νότια Ρόδο και το πρώην Καψής, αναμένεται να αυξηθεί πολύ η ζήτηση στην αγορά εργασίας», λέει ο κ. Σταμούλης.

Δεν ήταν πάντως τυχαίο, το γεγονός πως το 2017 κρίθηκε η «καλύτερη» χρονιά τόσο για τον Τουρισμό όσο και για τους εργαζόμενους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

«Η αλήθεια είναι ότι φέτος, μέχρι και το τέλος της τουριστικής σεζόν είχαμε πρόβλημα αφού δεν βρίσκαμε εργαζόμενους για να απασχοληθούν στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ρόδο! Γι αυτό και οι επιχειρήσεις αναζητούσαν άτομα από όλη την Ελλάδα. Με την νέα σεζόν, αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση στην απασχόληση, οπότε σίγουρα θα χρειαστούν επιπλέον προσωπικό για να εργαστεί στα ξενοδοχεία», ανέφερε ο κ. Σταμούλης.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα ενημερώσει από τις αρχές της επόμενης σεζόν την Ομοσπονδία που είναι το πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και από εκεί και πέρα, θα πρέπει η κάθε επιχείρηση να ενδιαφερθεί ξεχωριστά για τις προσλήψεις που θα κληθεί να κάνει ανάλογα με τις ανάγκες της.

«Όπως δείχνουν τα πράγματα, την επόμενη σεζόν…. δεν θα βρίσκουμε ξενοδοχοϋπάλληλους για να δουλέψουν στην Ρόδο (!) Γι αυτό εάν θέλουν να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους, θα πρέπει να σκεφτούν από τώρα για το τι θα πράξουν του χρόνου», όπως ανέφερε.

Οι αιτήσεις επαναπρόσληψης θα ξεκινήσουν κανονικά από τις 3 Ιανουαρίου 2018 και φυσικά, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για προσωπικό.

Ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το πολύ γνωστό φαινόμενο της «μαθητείας» τείνει πλέον να εκλείψει στην Ρόδο και σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, είναι μετρημένες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ακόμη χρησιμοποιούν τους γνωστούς «μαθητές» (νεαρούς από άλλες χώρες κ.λπ.)

«Εμείς ως Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την απασχόληση για τους Έλληνες για να βρουν εργασία. Οι αλλοδαποί μαθητές είναι πλέον πολύ λιγότεροι» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου.

Να σημειωθεί ακόμη, ότι το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εμφανίζεται ικανοποιημένο και από την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ξενοδοχεία της Ρόδου καθώς είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που σημειώνονται παραβάσεις: «Είναι μία ή δύο περιπτώσεις που δεν θέλουν να συμμορφωθούν με ό,τι αναφέρει η Σύμβαση Εργασίας την οποία έχουμε υπογράψει με τους ξενοδόχους. Στις περιπτώσεις αυτές εμείς, ενημερώνουμε την Ένωση Ξενοδόχων –πέραν των ελεγκτικών οργάνων» κατέληξε ο κ. Σταμούλης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου